Creveti prajiti in unt


Home » Retete-culinare » Peste-si-fructe-de-mare » Creveti prajiti in unt


Creveti prajiti in unt

Rating   ( 1 voturi)

5 1

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: anaantonie


Reteta vizualizata de: 2340 ori

Vezi toate retetele bucatarului (1191)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de luni
Meniul de duminica


Intreaba bucatarul
Specific reteta: International
Grad de dificultate: mic

Ingrediente:

200 g creveti, 100 g unt, 3 catei de usturoi.


Mod de preparare:

Daca nu aveti la dispozitie creveti decorticati, curatati si spalati bine crevetii si ii lasati putin la scurs pentru a lasa excesul de apa. Ii tamponati cu un prosop de hartie pentru a-i usca complet. Se incinge o tigaie si se adaug?? untul. Se lasa sa se topeasca si se lasa la incins pana nu mai spumega. Se zdrobeste usturoiul cu lama cutitului si se adauga in untul incins. Cand aroma acestuia te invaluie, punem si crevetii in tigaie. Se prajesc pana se fac rozali (nu mai mult de 4-5 minute, pentru ca se vor intari). Crevetii scosi din tigaie se pun mai intai pe un prosop de hartie, se las sa se absoarba bine uleiul in exces si apoi se muta pe platoul de pe care ii veti servi.



0
Comentarii si intrebari la: Creveti prajiti in unt

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Plachie de peste

Pestele se curata si li se taie capetele si cozile. Eu am cumparat peste macrou. Se spala...

Coktail de fructe de mare cu garnitura de orez

Se decongeleaza fructele de mare, se spala in apa rece, apoi se pun la fiert si se dau in...

Fructe de mare cu usturoi

Fructele de mare congelate se spala foarte bine si se pun intr-o tigaie cu ulei, putina sare....

Pastrav pe pat de legume picante

Pastravii i-am spalat si uscat, apoi i-am dat prin faina si i-am prajit in ulei, cate 5...

Ciorba de peste

Se pun la fiert in apa cau sare pestisorii marunti. Se fierb in timpul in careii cureti pe...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...