File de pangasius cu mamaliguta


Home » Retete-culinare » Peste-si-fructe-de-mare » File de pangasius cu mamaliguta


File de pangasius cu mamaliguta

Rating   ( 0 voturi)

0 0

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: LALY


Reteta vizualizata de: 1725 ori

Vezi toate retetele bucatarului (187)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de marti


Intreaba bucatarul
Specific reteta: International
Grad de dificultate: mic

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru 3 portii

3-4 bucati file de pangasius
faina
pesmet
3 oua
ulei pentru prajit
sare
3-4 catei de usturoi
malai
apa
sare


Mod de preparare:

Se spala pestele si se sterge cu prosop de hartie absorbant. Se pune faina si pesmetul pe o farfurie. Ouale se bat bine cu un praf de sare. Se portioneaza pestele in marimea pe care o dorim. se pune uleiul la incins. Pestele se da prin faina, ou si apoi prin pesmet. Se pune la prajit in uleiul bine incins. Se lasa sa se rumeneasca bine pe ambele parti. Cand este gata se pune pe un prosop din hartie pentru a absorbi surplusul de ulei. Se pune apa la fiert cu un praf de sare. Cand clocoteste se adauga o mana de malai. Se lasa sa fiarba putin, apoi se adauga malaiul in ploaie. Se lasa sa fiarba bine, mestecand in ea sa nu se lipeasca. Cand s-a fiert malaiul se adauga 1 lingura de ulei. Asa mamaliga capata un gust mai deosebit. Se rastoarna pe o farfurie sau pe un tocator. Usturoiul se curata si se piseaza bine cu un praf de sare. Cand este bine pisat se adauga 2 linguri cu ulei si se mesteca bine pana devine ca o maioneza. Pestele se serveste cald cu mamaliguta si mujdei de usturoi.



0
Comentarii si intrebari la: File de pangasius cu mamaliguta

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Plachie de peste

Pestele se curata si li se taie capetele si cozile. Eu am cumparat peste macrou. Se spala...

Coktail de fructe de mare cu garnitura de orez

Se decongeleaza fructele de mare, se spala in apa rece, apoi se pun la fiert si se dau in...

Fructe de mare cu usturoi

Fructele de mare congelate se spala foarte bine si se pun intr-o tigaie cu ulei, putina sare....

Pastrav pe pat de legume picante

Pastravii i-am spalat si uscat, apoi i-am dat prin faina si i-am prajit in ulei, cate 5...

Ciorba de peste

Se pun la fiert in apa cau sare pestisorii marunti. Se fierb in timpul in careii cureti pe...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...