Macrou aromat, la cuptor


Home » Retete-culinare » Peste-si-fructe-de-mare » Macrou aromat, la cuptor


Macrou aromat, la cuptor

Rating   ( 0 voturi)

0 0

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: Simona_22


Reteta vizualizata de: 1274 ori

Vezi toate retetele bucatarului (399)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru 6 portii

3 macrouri, 1 portocala, 3 linguri de pesmet, 1 ceapa rosie, 1 ceapa alba, 1 lingurita de coriandru boabe, 1/2 legatura de patrunjel, frunze de lamaita, 1 catel de usturoi, 1 lamaie , sare, piper, rozmarin uscat, ulei de masline.


Mod de preparare:

Macroul se taie in doua pe lungime, se indeparteaza sira spinarii, oasele si se taie coada. Pestele astfel pregatit se presara cu sare, se asaza intr-un vas si se pune peste el zeama lamaiei. Se lasa la rece pentru o ora. Bucatile de peste se scot din zeama de lamaie si se condimenteaza cu usturoi tocat fin, rozmarin uscat, piper si coaja rasa de lamaie. Portocala se curata si se taie cuburi mici intr-un bol. Umplutura se prepara amestecand portocala, pesmetul, ceapa, patrunjelul si lamaita tocate marunt, se adauga boabele de coriandru zdrobite, sare si piper dupa gust. Umplutura se asaza pe ficare fileu presata usor cu mana. Se ruleaza fileurile, incepand rularea dinspre coada, apoi se fixeaza ruloul cu scobitori. Se asaza rulourile intr-un vas termorezistent care a fost captusit cu o bucata de hartie de copt suficient de mare ca sa se poata strange deasupra pestelui. Rulourile se stropesc cu putin ulei de masline. Se strange hartia de copt deasupra pestelui si se fixeaza cu scobitori. Se da la cuptor la 180 de grade pentru 20 de minute, dupa care se decupeaza hartia si se reintroduce vasul in cuptor pentru inca 10 minute, pana pestele se rumeneste usor.



0
Comentarii si intrebari la: Macrou aromat, la cuptor

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Plachie de peste

Pestele se curata si li se taie capetele si cozile. Eu am cumparat peste macrou. Se spala...

Coktail de fructe de mare cu garnitura de orez

Se decongeleaza fructele de mare, se spala in apa rece, apoi se pun la fiert si se dau in...

Fructe de mare cu usturoi

Fructele de mare congelate se spala foarte bine si se pun intr-o tigaie cu ulei, putina sare....

Pastrav pe pat de legume picante

Pastravii i-am spalat si uscat, apoi i-am dat prin faina si i-am prajit in ulei, cate 5...

Ciorba de peste

Se pun la fiert in apa cau sare pestisorii marunti. Se fierb in timpul in careii cureti pe...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...