Mancare de melci


Home » Retete-culinare » Peste-si-fructe-de-mare » Mancare de melci


Mancare de melci

Rating   ( 3 voturi)

4 3

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: tudora_tanase


Reteta vizualizata de: 10410 ori

Vezi toate retetele bucatarului (349)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de luni


Intreaba bucatarul
Specific reteta: International
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru 3 portii

30-40 melci, 1 lingurita otet, coriandru, sare, piper, ceapa, faina, 1 pahar bulion, 1/4 pahar vin.


Mod de preparare:

Se lasa melcii in cochilii pana a doua zi (pentru a-si goli "abdomenul") si se oparesc in apa clocotita 2 minute , se scot din cochilii. Se taie partea de jos a abdomenului pentru a verifica daca mai au iarba , apoi se spala in apa rece foarte bine. Se pun in apa calduta cu sare si o lingura de otet si se fierb 1 ora, apoi se scot. Peste ei se presara un praf de sare , piper dupa gust si coriandru macinat. Intr-o cratita se pune la prajit ceapa taiata marunt pana se ingalbeneste. Se rastoarna melcii peste ceapa si se lasa impreuna pe foc cateva minute. In timp ce se prajesc se presara un praf de faina , urmat de un pahar de bulion si un sfert de un pahar de vin(daca nu aveti vin puteti pune un pahar de apa in care ati pus o lingurita de otet. Se fierbe astfel , amestecand cu o lingura. Daca scade prea mult mai puteti adauga apa, facultativ se poate adauga o lingurita de zahar. Mancarea este gata cand melcii sunt moi si pot fi patrunsi usor cu furculita. Se pot servi si reci.



0
Comentarii si intrebari la: Mancare de melci

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Tocanita de peste

Se taie pestele bucati mai mici, iar ceapa se toaca foarte marunt si se pune la calit in...

Somon cu piure de legume

Se pun la fiert 7-8 buchetele de brocolii, jumatate de cartof rosu taiat bucatele, 2 morcovi,...

Oua panirat

Intr-un vas punem apa si sare, cand incepe sa fiarba adaugam ouale spalate, lasam sa fiarba...

Cosulete cu salata de ton

Pe masa de lucru presaram putina faina si asezam aluatul (dezghetat la temperatura camerei)...

Somon cu sos de portocale

Spalam pestele si il stergem cu un prosop de bucatarie, intr-un bol amestecam sucul stors de...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...