Pastrav la gratar


Home » Retete-culinare » Peste-si-fructe-de-mare » Pastrav la gratar


Pastrav la gratar

Rating   ( 1 voturi)

5 1

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: Liliana


Reteta vizualizata de: 1369 ori

Vezi toate retetele bucatarului (2)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de sambata
Meniul de joi


Intreaba bucatarul
Specific reteta: International
Grad de dificultate: mic

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru 2 portii

2 buc pastravi, 1 dovlecel, 2 ardei grasi (rosu si galben), 1 legatura de patrunjel verde, 20 g capere murate, 50g unt, 1 lingurita de zeama de lamaie , 1 lingurita de seminte de fenicul (optional), 1 ciorchine de rosii chery, 2 linguri de otet balsamic, 1 lamaie .


Mod de preparare:

Pastravii se curata, se spala, se usuca pe servetele absorbante si apoi li se taie aripioarele. Ardeii si dovlecelul se spala, se usuca si se taie bucati. Facem o pasta din unt amestecat cu capere maruntite, jumatate de legatura de patrunjel, zeama de lamaie si fenicul zdrobit. Ungem pastravii pe interior si exterior cu acest amestec de unt, iar restul de patrunjel tocat se introduce in burta pastravilor. Pe gratarul incins asezam pastravii si ii frigem pe ambele parti timp de 10-15 min, pana se patrund. Putem aseza si legumele langa peste. Intr-un vas punem 2 linguri de otet balsamic, asezam rosiile chery si le bagam la cuptor pentru 2-3 minute, pana se crapa putin rosiile. Servim pastravul alaturi de legume. Pofta buna!



0
Comentarii si intrebari la: Pastrav la gratar

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Plachie de peste

Pestele se curata si li se taie capetele si cozile. Eu am cumparat peste macrou. Se spala...

Coktail de fructe de mare cu garnitura de orez

Se decongeleaza fructele de mare, se spala in apa rece, apoi se pun la fiert si se dau in...

Fructe de mare cu usturoi

Fructele de mare congelate se spala foarte bine si se pun intr-o tigaie cu ulei, putina sare....

Pastrav pe pat de legume picante

Pastravii i-am spalat si uscat, apoi i-am dat prin faina si i-am prajit in ulei, cate 5...

Ciorba de peste

Se pun la fiert in apa cau sare pestisorii marunti. Se fierb in timpul in careii cureti pe...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...