Peste cu gutui


Home » Retete-culinare » Peste-si-fructe-de-mare » Peste cu gutui


Peste cu gutui

Rating   ( 1 voturi)

5 1

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: anaantonie


Reteta vizualizata de: 1189 ori

Vezi toate retetele bucatarului (1191)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mic

Ingrediente:

1,5 kg peste fara cap, 2,5 kg gutui, 200 ml ulei, 50 g faina, 150 g zahar, 25 g sare.


Mod de preparare:

Pestele portionat, frecat cu putina sare si uns cu ulei, se prajeste in uleiul incins. Separat, gutuile curatate si taiate bucati pe lungime, de marimea dorita, se prajesc putin in ulei. Faina, usor calita in ulei, se stinge cu putina supa sau cu apa, formand un sos, in care se adauga zaharul ars separat si stins cu putina apa. Sosul se da in clocot. Pestele prajit si gutuia se pun pe un platou. In momentul servirii se adauga sosul rece sau cald dupa preferinta peste pestele cu gutuie.



0
Comentarii si intrebari la: Peste cu gutui

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Plachie de peste

Pestele se curata si li se taie capetele si cozile. Eu am cumparat peste macrou. Se spala...

Coktail de fructe de mare cu garnitura de orez

Se decongeleaza fructele de mare, se spala in apa rece, apoi se pun la fiert si se dau in...

Fructe de mare cu usturoi

Fructele de mare congelate se spala foarte bine si se pun intr-o tigaie cu ulei, putina sare....

Pastrav pe pat de legume picante

Pastravii i-am spalat si uscat, apoi i-am dat prin faina si i-am prajit in ulei, cate 5...

Ciorba de peste

Se pun la fiert in apa cau sare pestisorii marunti. Se fierb in timpul in careii cureti pe...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...