Peste in aluat


Home » Retete-culinare » Peste-si-fructe-de-mare » Peste in aluat


Peste in aluat

Rating   ( 1 voturi)

5 1

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: daniela-86


Reteta vizualizata de: 1030 ori

Vezi toate retetele bucatarului (498)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de duminica
Meniul de marti


Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Pentru aluat: 300 g faina, 150 g unt, 1 galbenus, 2 linguri de otet, 1 praf de copt, sare, apa daca este nevoie. Pentru umplutura: 800 g file de merluciu, oregano, piper, sare, 1/2 pahar de vin alb, 3 linguri de ulei.


Mod de preparare:

Fileurile de peste se spala si se sterg cu un prosp de bucatarie curat. Se amesteca condimentele cu vinul si uleiul. Trecem bucatile de peste prin condimente, le asezam intr-un vas, acoperim si dam la rece 3 ore (sau peste naopte). Pentru aluat, faina o amestecam cu sare, adaugam praful de copt stins in otet, untul moale, galbenusul si framantam o coca elastica (invelim in folie alimentara si dam la rece 30 min). Impartim aluatul in doua. Intindem o foaie si o taiem in forma de peste. Asezam in tava de la aragaz, o intepam cu furculita si dam la cuptor cca 10 min. Coca ramasa o impartim in doua, o parte o intindem in foaie care sa acopere pestele. Coca ramasa se intintinde si se taie cercuri cu 1 pahar dupa care le vom taia in 4 ca sa obtinem solzii scoatem tava, asezam bucatile de peste, acoperim bine cu foaie pe care am intins-o, inchidem bine marginile ca sa nu curga. Deasupra asezam solzisori. Dintr-o bucata de aluat i-am facut coada. Ungem coca cu 1 galbenus amestecat cu 1 lingura de lapte si dam tava la cuptor cca 1 ora.



0
Comentarii si intrebari la: Peste in aluat

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Plachie de peste

Pestele se curata si li se taie capetele si cozile. Eu am cumparat peste macrou. Se spala...

Coktail de fructe de mare cu garnitura de orez

Se decongeleaza fructele de mare, se spala in apa rece, apoi se pun la fiert si se dau in...

Fructe de mare cu usturoi

Fructele de mare congelate se spala foarte bine si se pun intr-o tigaie cu ulei, putina sare....

Pastrav pe pat de legume picante

Pastravii i-am spalat si uscat, apoi i-am dat prin faina si i-am prajit in ulei, cate 5...

Ciorba de peste

Se pun la fiert in apa cau sare pestisorii marunti. Se fierb in timpul in careii cureti pe...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...