Peste prajit



Peste prajit

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: admin


Reteta vizualizata de: 1516 ori

Vezi toate retetele bucatarului (526)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de sambata
Meniul de vineri


Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mic

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru 4 portii

1 kg de peste (crap, somn etc)
50 ml de lapte
100 gr faina
ulei
sare

Optional: sos de usturoi sau zeama de la 1 lamaie


Mod de preparare:

Pestele se spala cu apa rece si se taie in bucati mari cam cat o palma si groase de aprox. 2-3 cm. Se lasa la zvantat pe un fund de tocat acoperit cu mai multe straturi de servete de hartie. Este foarte important sa se sareze bine pe toate partile si se lasa asa cel putin 30 de minute, pentru ca sarea sa patrunda in carne. Puneti mai multa sare decat puneti la o alta mancare. Se pune faina pe o farfurie. Pestele se unge cu lapte si apoi se trece prin faina. Se scutura de faina in exces si se aseaza pe un platou. Se pune pe foc mare o tigaie cu ulei. Cand uleiul s-a incins, se pun pe rand bucatile de peste si se lasa la prajit pe ambele parti pana cand se rumeneste. Atunci se micsoreaza focul si se mai lasa un pic, pentru a se patrunde bine inauntru. Bucatile de peste se scot pe un platou acoperit cu servete de hartie. Se serveste cald, impreuna cu sos de usturoi sau zeama de lamaie.



0
Comentarii si intrebari la: Peste prajit

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Plachie de peste

Pestele se curata si li se taie capetele si cozile. Eu am cumparat peste macrou. Se spala...

Coktail de fructe de mare cu garnitura de orez

Se decongeleaza fructele de mare, se spala in apa rece, apoi se pun la fiert si se dau in...

Fructe de mare cu usturoi

Fructele de mare congelate se spala foarte bine si se pun intr-o tigaie cu ulei, putina sare....

Pastrav pe pat de legume picante

Pastravii i-am spalat si uscat, apoi i-am dat prin faina si i-am prajit in ulei, cate 5...

Ciorba de peste

Se pun la fiert in apa cau sare pestisorii marunti. Se fierb in timpul in careii cureti pe...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...