Plachie de peste


Home » Retete-culinare » Peste-si-fructe-de-mare » Plachie de peste


Plachie de peste

Rating   ( 1 voturi)

5 1

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: anaantonie


Reteta vizualizata de: 808 ori

Vezi toate retetele bucatarului (1191)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de joi


Intreaba bucatarul
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

4 pesti - macrou
2- 3 cepe mari
2 lingurite de sare
1 lingurita de zahar
2 linguri de ulei
1- 2 linguri de bullion
½ lingurita de piper macinat
½ lingurita de piper boabe
½ lingurita de cimbru
2 foi de dafin


Mod de preparare:

Pestele se curata si li se taie capetele si cozile. Eu am cumparat peste macrou. Se spala bine, se sareaza in interior si exterior si se lasa 10 minute la rece. Ceapa se curata, se spala si se taie fideluta. Pestele se da prin faina, se scutura de surplusul de faina si se prajeste intr-o tigaie cu ulei incins intorcandu-l pe ambele parti. Cand pestele este rumenit frumos se scoate intr-o farfurie. . Intr-o craticioara incingem uleiul si calim ceapa cu un strop de apa, o lingurita de zahar si una de sare (ca la tocanita de ceapa). Cand ceapa este patrunsa pe jumatate adaugam bulionul amestecand continuu. Adaugam o cana de apa, dafin, piper, cimbru si continuam fierberea 15 minute, pana cand se formeaza un sos legat, iar ceapa este bine fiarta. Adaugam bucatile de peste prajit, potrivim gustul si mai fierbem 10 minute. Plachie de peste, o reteta de mancare foarte gustoasa calda cu o mamaliguta, dar este la fel de gustoasa si rece. Pofta buna!



0
Comentarii si intrebari la: Plachie de peste

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Coktail de fructe de mare cu garnitura de orez

Se decongeleaza fructele de mare, se spala in apa rece, apoi se pun la fiert si se dau in...

Fructe de mare cu usturoi

Fructele de mare congelate se spala foarte bine si se pun intr-o tigaie cu ulei, putina sare....

Pastrav pe pat de legume picante

Pastravii i-am spalat si uscat, apoi i-am dat prin faina si i-am prajit in ulei, cate 5...

Ciorba de peste

Se pun la fiert in apa cau sare pestisorii marunti. Se fierb in timpul in careii cureti pe...

Somon cu piure de legume

Se pun la fiert 7-8 buchetele de brocolii, jumatate de cartof rosu taiat bucatele, 5-6...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...