Rasol de peste


Home » Retete-culinare » Peste-si-fructe-de-mare » Rasol de peste


Rasol de peste

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: admin


Reteta vizualizata de: 2211 ori

Vezi toate retetele bucatarului (526)

Intreaba bucatarul

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru 4 portii

1 kg peste (salau, stiuca, morun, somn, crap, calcan, lin etc)
1 morcov
1 patrunjel radacina
1/2 telina mica
2 cepe
1 frunza de dafin
2 cartofi taiati cuburi
sare
optional: mujdei de usturoi sau maioneza


Mod de preparare:

Se face o supa din apa, legumele taiate bucati mari (morcovi, cepe, patrunjel, telina), sare si frunza de dafin. Dupa ce au fiert 10 minute, se adauga pestele taiat bucati si se fierb impreuna la foc mic inca 5-10 minute. Se stinge focul si se lasa sa se raceasca, dupa care se scot bucatile de peste cu grija pe un platou si de jur imprejur se pun zarzavaturile din supa si cuburile de cartofi fierte separat. Intr-un castronel se face un sos dintr-un polonic de supa, 1 lingura de otet si o lingura de ulei. Se toarna sosul peste peste. Daca doriti, puteti servi cu mujdei de usturoi sau, in cazul pestelui alb, cu maioneza.



0
Comentarii si intrebari la: Rasol de peste

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Plachie de peste

Pestele se curata si li se taie capetele si cozile. Eu am cumparat peste macrou. Se spala...

Coktail de fructe de mare cu garnitura de orez

Se decongeleaza fructele de mare, se spala in apa rece, apoi se pun la fiert si se dau in...

Fructe de mare cu usturoi

Fructele de mare congelate se spala foarte bine si se pun intr-o tigaie cu ulei, putina sare....

Pastrav pe pat de legume picante

Pastravii i-am spalat si uscat, apoi i-am dat prin faina si i-am prajit in ulei, cate 5...

Ciorba de peste

Se pun la fiert in apa cau sare pestisorii marunti. Se fierb in timpul in careii cureti pe...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...