Risotto cu fructe de mare


Home » Retete-culinare » Peste-si-fructe-de-mare » Risotto cu fructe de mare


Risotto cu fructe de mare

Rating   ( 1 voturi)

5 1

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: Sim0na


Reteta vizualizata de: 1073 ori

Vezi toate retetele bucatarului (370)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Italia
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

500 g cocktail fructe de mare
1 ceapa mica
3 catei usturoi
sos de soia
sos worcestershire
2 cm ghimbir ras
fulgi de ardei iute
sare
piper
ulei de masline
250 g orez cu bob lung
1 ceapa mica
1 morcov mic
supa de peste
1 ceapa verde


Mod de preparare:

Fructele de mare le-am spalat bine in mai multe ape, apoi le-am pus 1 minut in apa oparita. Mai intai am pregatit orezul... Am calit ceapa tocata marunt si morcovul ras in putin ulei de masline. Am adaugat si orezul, apoi am pus supa de peste (oasele de peste ramase dupa dezosarea diversilor pesti, fierte impreuna cu legume, apoi strecurata zeama). Am pus amestecul intr-un vas de yena si am dat la cuptorul preincalzit. Am completat cu supa de peste cand a fost cazul. Intr-un wok am pus putin ulei de masline, si am calit ceapa tocata marunt. Am adaugat usturoiul tocat, ghimbirul ras, sosul de soia, sosul worcestershire, fulgi de ardei iute si fructele de mare scurse de apa. Am potrivit de sare si piper si am lasat cateva minute la foc. Cand orezul era fiert pe jumatate, am adaugat fructele de mare. Iar cand a fost gata am tocat marunt ceapa verde, si am adaugat-o orezului. Am servit alaturi de masline picante. Pofta buna va doresc!



0
Comentarii si intrebari la: Risotto cu fructe de mare

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Plachie de peste

Pestele se curata si li se taie capetele si cozile. Eu am cumparat peste macrou. Se spala...

Coktail de fructe de mare cu garnitura de orez

Se decongeleaza fructele de mare, se spala in apa rece, apoi se pun la fiert si se dau in...

Fructe de mare cu usturoi

Fructele de mare congelate se spala foarte bine si se pun intr-o tigaie cu ulei, putina sare....

Pastrav pe pat de legume picante

Pastravii i-am spalat si uscat, apoi i-am dat prin faina si i-am prajit in ulei, cate 5...

Ciorba de peste

Se pun la fiert in apa cau sare pestisorii marunti. Se fierb in timpul in careii cureti pe...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...