Salau inabusit in sos de unt si vin


Home » Retete-culinare » Peste-si-fructe-de-mare » Salau inabusit in sos de unt si vin


Salau inabusit in sos de unt si vin

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: admin


Reteta vizualizata de: 1528 ori

Vezi toate retetele bucatarului (526)

Intreaba bucatarul

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru 4 portii

1 kg fileuri de salau
250 gr ciuperci
150 gr unt
1 ceapa
6-7 cartofi
1 pahar de vin alb
1 frunza de dafin
sare
piper
1 lamaie


Mod de preparare:

Fileurile de salau, mai putin unul (sau daca aveti ramase 2-3 cozi de peste) se pun intr-un castron, se sareaza, se stropesc cu zeama de lamaie, se acopera si se pun in frigider pentru 30 de minute. In acest timp, se pune la fiert intr-o cratitioara cu apa si sare fileul ramas cu frunza de dafin si jumatate de ceapa tocata. Se lasa sa fiarba 15 minute, apoi se strecoara si se opreste zeama. Ciupercile se curata, se taie feliute si se calesc la foc mic impreuna cu jumatatea cealalta de ceapa tocata in untul incins. Se lasa pana se inmoaie un pic, se adauga apoi bucatile de salau, zeama strecurata si paharul de vin. Se pune sare si piper dupa gust si se lasa la foc mic sa fiarba 15-20 de minute. Fileurile de salau astfel pregatite se servesc calde, impreuna cu cartofi fierti. Cartofii se curata de coaja, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Se strecoara, se pun peste ei cateva cubulete de unt si se pun pe platou, langa peste.



0
Comentarii si intrebari la: Salau inabusit in sos de unt si vin

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Plachie de peste

Pestele se curata si li se taie capetele si cozile. Eu am cumparat peste macrou. Se spala...

Coktail de fructe de mare cu garnitura de orez

Se decongeleaza fructele de mare, se spala in apa rece, apoi se pun la fiert si se dau in...

Fructe de mare cu usturoi

Fructele de mare congelate se spala foarte bine si se pun intr-o tigaie cu ulei, putina sare....

Pastrav pe pat de legume picante

Pastravii i-am spalat si uscat, apoi i-am dat prin faina si i-am prajit in ulei, cate 5...

Ciorba de peste

Se pun la fiert in apa cau sare pestisorii marunti. Se fierb in timpul in careii cureti pe...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...