Saramura de crap


Home » Retete-culinare » Peste-si-fructe-de-mare » Saramura de crap


Saramura de crap

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: admin


Reteta vizualizata de: 1819 ori

Vezi toate retetele bucatarului (526)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de luni


Intreaba bucatarul

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru 4 portii

6-8 bucati mari de crap
6 rosii de marime medie
10  ardei capia
ulei
4 catei de usturoi
3 ardei iuti
sare
1 legatura de patrunjel


Mod de preparare:

Bucatile de peste se sareaza bine si se lasa cu sarea pe ele cat se pregateste gratarul. Bineinteles, cea mai buna saramura iese facuta pe gratarul cu carbuni, in plus in casa se face si foarte mult fum. Cand gratarul este incins bine, se unge cu ulei si apoi se pun bucatile de peste, se lasa pe o parte pana cand se desprind singure de pe gratar si apoi se intorc. Dupa ce se fac si pe partea cealalta, se scot intr-o cratita sau intr-un castron incapator. Apoi se pun pe gratar ardeii capia, se intorc pe toate partile pana se innegresc si se inmoaie, se curata de coaja si se pun peste peste. Se pun pe gratar apoi rosiile si ardeiul iute, rosiile trebuie intoarse si sunt gata cand sunt foarte moi, atunci se scot intr-un castron si se zdrobesc cu o furculita, inlaturandu-se pielita. Se pun si rosiile peste peste, impreuna cu usturoiul pisat. Ardeiul iute se lasa pe gratar doar 3-4 minute sa se coaca un pic, altfel se va sparge. Ardeiul se scoate separat, pe o farfuriuta.
Dupa ce s-au copt toate, se alimenteaza focul cu 2-3 lemne si se pune o craticioara cu circa 1,2 litri de apa, o lingura de ulei si mai multa sare, astfel incat saramura sa fie sarata bine. Se da in clocot si atunci se toarna saramura peste peste. Se adauga o legatura de patrunjel tocat si se lasa acoperita 10 minute inainte de a fi servita. Daca doriti, puteti pune ardeiul iute rupt bucati direct in saramura, sau puteti sa iutiti zeama in farfurie, dupa pofta fiecaruia. Se poate servi calda sau rece.



0
Comentarii si intrebari la: Saramura de crap

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Plachie de peste

Pestele se curata si li se taie capetele si cozile. Eu am cumparat peste macrou. Se spala...

Coktail de fructe de mare cu garnitura de orez

Se decongeleaza fructele de mare, se spala in apa rece, apoi se pun la fiert si se dau in...

Fructe de mare cu usturoi

Fructele de mare congelate se spala foarte bine si se pun intr-o tigaie cu ulei, putina sare....

Pastrav pe pat de legume picante

Pastravii i-am spalat si uscat, apoi i-am dat prin faina si i-am prajit in ulei, cate 5...

Ciorba de peste

Se pun la fiert in apa cau sare pestisorii marunti. Se fierb in timpul in careii cureti pe...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...