Somon cu sos de iaurt si frigarui de creveti


Home » Retete-culinare » Peste-si-fructe-de-mare » Somon cu sos de iaurt si frigarui de creveti


Somon cu sos de iaurt si frigarui de creveti

Rating   ( 1 voturi)

1 1

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: admin


Reteta vizualizata de: 1261 ori

Vezi toate retetele bucatarului (526)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de duminica


Intreaba bucatarul
Specific reteta: International
Grad de dificultate: mic

Ingrediente:

somon, creveti prefierti decorticati. Pentru condimentat somonul: coaja de lamaie taiata fin, zeama de lamaie , sare, piper, frunze de salvie, cimbrisor, ulei de masline. Pentru condimentat crevetii: sare, piper, ulei de masline. Pentru sosul de iaurt pentru somon: iaurt gras, ulei de masline, zeama de lamaie , frunze de oregano tocate, frunze de menta tocate, castraveciori proaspeti, taiati cubulete (fara partea cu seminte), sare, piper. Pentru sosul pentru creveti: rosii, ulei de masline, patrunjel tocat, zeama de lamaie , ardei iute rosu tocat, ceapa verde tocata, sare.


Mod de preparare:

Somonul, daca este bucata intreaga (ca in poze), se cresteaza cu un cutit bine ascutit pe partea fara piele in forma de romburi, apoi se stropeste cu ulei de masline si se condimenteaza bine cu ingredientele de mai sus. Acestea trebuie se patrunda si in crestaturile facute mai devreme. Se pune mai multa sare –  fara sare pestele nu este bun.  Pielea se lasa, ea va deveni crocanta si foarte gustoasa. Se lasa apoi 15 minute ca sa se condimenteze carnea. Se incinge bine gratarul, si somonul se pune pe el pe partea cu pielea. Se intoarce apoi pestele, se desprinde usor pielea, care se mai lasa putin pe gratar pana devine crocanta. Pestele se lasa apoi pana se face, in general nu mai este nevoie de inca o intoarcere, carnea trebuie sa ramana moale, roz si pufoasa. Crevetii se insira pe frigarui si se pun pe gratar pentru 2-3 minute. Se fac imediat. Se scot apoi intr-un castron, se pune sosul peste, se amesteca bine ca sa se prinda sosul de ei si se servesc alaturi de somon. Se amesteca toate ingredientele pentru sosul de iaurt si se condimenteaza dupa gust. Sosul trebuie sa fie fresh si racoritor. Pentru sosul crevetilor, rosiile curatate de coaja, impreuna cu zeama de lamaie, ulei de masline, ardeiul iute se baga intr-un mixer si se toaca. Apoi se adauga sare dupa gust, ceapa tocata si patrunjelul. Dupa cum observati, este un preparat simplu la gratar, care merge de minune vara, alaturi de un pahar de vin alb bun. Pofta sa aveti!



0
Comentarii si intrebari la: Somon cu sos de iaurt si frigarui de creveti

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Plachie de peste

Pestele se curata si li se taie capetele si cozile. Eu am cumparat peste macrou. Se spala...

Coktail de fructe de mare cu garnitura de orez

Se decongeleaza fructele de mare, se spala in apa rece, apoi se pun la fiert si se dau in...

Fructe de mare cu usturoi

Fructele de mare congelate se spala foarte bine si se pun intr-o tigaie cu ulei, putina sare....

Pastrav pe pat de legume picante

Pastravii i-am spalat si uscat, apoi i-am dat prin faina si i-am prajit in ulei, cate 5...

Ciorba de peste

Se pun la fiert in apa cau sare pestisorii marunti. Se fierb in timpul in careii cureti pe...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...