Stavrizi la cuptor


Home » Retete-culinare » Peste-si-fructe-de-mare » Stavrizi la cuptor


Stavrizi la cuptor

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: admin


Reteta vizualizata de: 2927 ori

Vezi toate retetele bucatarului (526)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de joi


Intreaba bucatarul

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru 2 portii

1 kg de stavrizi
5-6 catei de usturoi
2 linguri de otet
2 cepe
ulei
1 lamaie
sare
piper boabe
2 foi de dafin
1 legatura de patrunjel verde


Mod de preparare:

Stravrizii se curata de intestine, se spala si se sareaza bine, atat in interiorul pestilor cat si la exterior. Se lasa la sarat 20 de minute. Intre timp, intr-o craticioara cu 200 ml de apa si sare se pun la fiert pentru 10 minute 2-3 pesti. Dupa ce au fiert, se arunca pestii si se opreste zeama. Restul de pesti se pun intr-o tava cu ulei, cateva boabe de piper, foile de dafin, otet, ceapa tocata marunt, ustoroiul pisat si supa facuta mai devreme. Se baga tava in cuptorul incins si se lasa 30-40 de minute. Se serveste rece, cu patrunjel tocat deasupra si stropit cu zeama de lamaie.



0
Comentarii si intrebari la: Stavrizi la cuptor

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Plachie de peste

Pestele se curata si li se taie capetele si cozile. Eu am cumparat peste macrou. Se spala...

Coktail de fructe de mare cu garnitura de orez

Se decongeleaza fructele de mare, se spala in apa rece, apoi se pun la fiert si se dau in...

Fructe de mare cu usturoi

Fructele de mare congelate se spala foarte bine si se pun intr-o tigaie cu ulei, putina sare....

Pastrav pe pat de legume picante

Pastravii i-am spalat si uscat, apoi i-am dat prin faina si i-am prajit in ulei, cate 5...

Ciorba de peste

Se pun la fiert in apa cau sare pestisorii marunti. Se fierb in timpul in careii cureti pe...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...