Budinca cu ciuperci


Home » Retete-culinare » Placinte,-tarte-si-budinci » Budinca cu ciuperci


Budinca cu ciuperci

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Specific reteta: International
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

1/2 kg ciuperci,
100 g unt,
margarina sau untdelemn,
50 g ceapa,
marar ,
patrunjel,
1/2 lingurita de sare,
un virf de cutit piper,
200 ml smintina,
150 g franzela,
300 ml lapte,
50 g faina,
4 oua mari sau 5 oua mijlocii,
100 g cascaval sau brinza telemea


Mod de preparare:

Ceapa, taiata marunt, se caleste 2 minute, in toata grasimea. Se adauga ciupercile bine spalate si taiate in felii, sarea, piperul. Se lasa la foc mic, acoperite, pina cand scade complet apa ce o lasa ciupercile. Dupa ce s-au racit, se adauga franzela muiata in lapte (pina cand il absoarbe in intregime) si, apoi brinza rasa, smantana, galbenusurile, faina, frunzele de patrunjel si marar taiate marunt si se amesteca bine. Daca nu s-a pus branza telemea, se adauga 1/2 lingurita sare. Albusurile batute spuma se amesteca usor cu compozitia, numai prin rasturnare, apoi se goleste intr-o cratita de 2 l, unsa bine cu margarina solida si tapetata cu pesmet. Se coace in tava cu apa fierbinte, introdusa din timp in cuptorul bine infierbantat. Dupa ce s-a rumenit bine timp de 40-50 minute, se rastorna pe platou si se presara cu parmezan. Se serveste fierbinte.



0
Comentarii si intrebari la: Budinca cu ciuperci

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Placinta cu branza si mere

Aluatul-untul la temperatura camerei il mixam cu zaharul dupa care adaugam galbenusurile...

Budinca de portocale cu foi de placinta

Foile de placinta le rupuem in bucati si le lasam sa se usuce putin pana pregatim celelalte...

Budinca de orez cu mere

Orezul se pune la fiert in lapte cu o lingura de zahar, amestecand pentru a evita prinderea....

Placinta delicioasa cu dovleac

Baţi ouăle, adaugi zahărul şi baţi până devine spumă. Adaugi treptat uleiul,...

Tarta cu spanac

Spanacul se spala in mai multe ape si se pune 5 minute in apa clocoatita. Se scurge apoi si...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...