Home » Retete-culinare » Placinte,-tarte-si-budinci » Budinca cu ciuperci
Budinca cu ciuperci
Rating ( 0 voturi)
Reteta trimisa de: sasangelica
Reteta vizualizata de: 1302 ori
Vezi toate retetele bucatarului (735)Aceasta reteta face parte din meniul:
Meniul de martiMeniul de joi
Meniul de vineri
Meniul de sambata
Meniul de duminica
Meniul de joi
Meniul de vineri
Meniul de sambata
Meniul de duminica
Intreaba bucatarul
Grad de dificultate: mediu
Ingrediente:
1/2 kg ciuperci,
100 g unt,
margarina sau untdelemn,
50 g ceapa,
marar ,
patrunjel,
1/2 lingurita de sare,
un virf de cutit piper,
200 ml smintina,
150 g franzela,
300 ml lapte,
50 g faina,
4 oua mari sau 5 oua mijlocii,
100 g cascaval sau brinza telemea
Mod de preparare:
Ceapa, taiata marunt, se caleste 2 minute, in toata grasimea. Se adauga ciupercile bine spalate si taiate in felii, sarea, piperul. Se lasa la foc mic, acoperite, pina cand scade complet apa ce o lasa ciupercile. Dupa ce s-au racit, se adauga franzela muiata in lapte (pina cand il absoarbe in intregime) si, apoi brinza rasa, smantana, galbenusurile, faina, frunzele de patrunjel si marar taiate marunt si se amesteca bine. Daca nu s-a pus branza telemea, se adauga 1/2 lingurita sare. Albusurile batute spuma se amesteca usor cu compozitia, numai prin rasturnare, apoi se goleste intr-o cratita de 2 l, unsa bine cu margarina solida si tapetata cu pesmet. Se coace in tava cu apa fierbinte, introdusa din timp in cuptorul bine infierbantat. Dupa ce s-a rumenit bine timp de 40-50 minute, se rastorna pe platou si se presara cu parmezan. Se serveste fierbinte.
Nu exista comentarii la acest articol!
Adaugati un comentariu!ALTE RETETE CULINARE DIN CATEGORIA: Placinte, tarte si budinci
Alte retete culinare din categoria Placinte, tarte si budinci

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.
trimite o reteta
Follow @La_Baguette
Ne gasesti si pe