Budinca de branza de vaci cu mere


Home » Retete-culinare » Placinte,-tarte-si-budinci » Budinca de branza de vaci cu mere


Budinca de branza de vaci cu mere

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: luana06


Reteta vizualizata de: 2259 ori

Vezi toate retetele bucatarului (604)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de joi
Meniul de duminica
Meniul de joi


Intreaba bucatarul
Grad de dificultate: mare

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru mai multe portii

6 linguri de zahar pudra, 2 linguri de unt, zahar vaninilat, 3 oua, 2 linguri faina, 2 linguri smantana, 0,5 kg branza de vaca, 2 - 3 maini stafide, unt pentru uns forma, 6 mere.


Mod de preparare:

Se fereaca untul spuma, se adauga zaharul si zaharul vanilinat, amestecand bine; se adauga, pe rand, galbenusurile, apoi treptat se incorporeaza faina. In continuare se amesteca cu branza de vaci pasata prin sita, cu smantana si stafidele. La sfarsit, se incorporeaza albusurile spuma tare. Compozitia se imparte in doua: jumatate se toarna intr-un vas de jena uns cu unt si presarat cu faina. Se pun deasupra merele curatate si taiate lamele subtiri. Peste mere se toarna cealalta jumatate de compozitie. Se introduce vasul in cuptorul incins in prealabil; preparatul se coace timp de 30 - 35 de minute la foc potrivit.



0
Comentarii si intrebari la: Budinca de branza de vaci cu mere

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Placinta cu branza si mere

Aluatul-untul la temperatura camerei il mixam cu zaharul dupa care adaugam galbenusurile...

Budinca de portocale cu foi de placinta

Foile de placinta le rupuem in bucati si le lasam sa se usuce putin pana pregatim celelalte...

Budinca de orez cu mere

Orezul se pune la fiert in lapte cu o lingura de zahar, amestecand pentru a evita prinderea....

Placinta delicioasa cu dovleac

Baţi ouăle, adaugi zahărul şi baţi până devine spumă. Adaugi treptat uleiul,...

Tarta cu spanac

Spanacul se spala in mai multe ape si se pune 5 minute in apa clocoatita. Se scurge apoi si...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...