Budinca de cartofi cu smantana


Home » Retete-culinare » Placinte,-tarte-si-budinci » Budinca de cartofi cu smantana


Budinca de cartofi cu smantana

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  


Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru 2 portii

500 gr de cartofi
5 oua
1 lingura cu varf de pesmet
100 gr de telemea
50 gr de unt
unt pentru uns tava
150 gr cascaval
150 gr smantana
sare
piper


Mod de preparare:

Se fierb cartofii in coaja intr-o cratita cu apa. Cand se inmoaie, se scot, se lasa cateva minute sa se raceasca si se curata de coaja. Cartofii se toaca apoi cu masina de tocat carne sau se paseaza ca pe cartofii pentru piure. Separat se separa albusurile de galbenusuri, iar albusurile se bat spuma tare. Galbenusurile se amesteca cu sare, piper, telemeaua rasa, cascavalul ras, untul si cartofii pasati. Se incorporeaza apoi amestecand usor albusurile spuma. Se unge o tava cu unt, se tapeteaza cu pesmet si se pune uniform compozitia de cartofi. Se baga tava in cuptorul incins in prealabil. Se lasa la foc mijlociu pana cand se rumeneste deasupra. Se serveste calda, cu smantana turnata deasupra.



0
Comentarii si intrebari la: Budinca de cartofi cu smantana

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Placinta cu branza si mere

Aluatul-untul la temperatura camerei il mixam cu zaharul dupa care adaugam galbenusurile...

Budinca de portocale cu foi de placinta

Foile de placinta le rupuem in bucati si le lasam sa se usuce putin pana pregatim celelalte...

Budinca de orez cu mere

Orezul se pune la fiert in lapte cu o lingura de zahar, amestecand pentru a evita prinderea....

Placinta delicioasa cu dovleac

Baţi ouăle, adaugi zahărul şi baţi până devine spumă. Adaugi treptat uleiul,...

Tarta cu spanac

Spanacul se spala in mai multe ape si se pune 5 minute in apa clocoatita. Se scurge apoi si...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...