Home » Retete-culinare » Placinte,-tarte-si-budinci » Budinca de cartofi
Budinca de cartofi
Rating ( 0 voturi)
Reteta trimisa de: admin
Reteta vizualizata de: 1343 ori
Vezi toate retetele bucatarului (526)Aceasta reteta face parte din meniul:
Meniul de miercuriMeniul de miercuri
Meniul de vineri
Meniul de vineri
Meniul de joi
Meniul de joi
Meniul de vineri
Intreaba bucatarul
Ingrediente:
Cantitatile date sunt pentru 2-4 portii
700 gr de cartofi
100 gr de unt
1 lingura cu varf de pesmet
4 oua
300 gr branza de vaci
100 ml smantana
sare si piper
Mod de preparare:
Se coc cartofii in coaja intr-o tava la cuptor. Cand se inmoaie, se scot, se lasa cateva minute sa se raceasca si se curata de coaja. Cartofii se toaca apoi cu masina de tocat carne sau se paseaza ca pe cartofii pentru piure. Separat se separa albusurile de galbenusuri, iar albusurile se bat spuma. Se freaca untul cu branza de vaci, galbenusurile, smantana, sare si piper. Se amesteca cu cartofii si incet se incorporeaza si albusurile de ou. Se unge o tava cu unt, se tapeteaza cu pesmet si se adauga cartofii pregatiti mai devreme. Se baga budinca la cuptor si se lasa la foc mic pana cand se rumeneste usor. Se serveste calda, ca fel principal sau garnitura.
Nu exista comentarii la acest articol!
Adaugati un comentariu!ALTE RETETE CULINARE DIN CATEGORIA: Placinte, tarte si budinci
Alte retete culinare din categoria Placinte, tarte si budinci

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.
trimite o reteta
Follow @La_Baguette
Ne gasesti si pe