Budinca de cartofi


Home » Retete-culinare » Placinte,-tarte-si-budinci » Budinca de cartofi


Budinca de cartofi

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  


Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru 2-4 portii

700 gr de cartofi
100 gr de unt
1 lingura cu varf de pesmet
4 oua
300 gr branza de vaci
100 ml smantana
sare si piper


Mod de preparare:

Se coc cartofii in coaja intr-o tava la cuptor. Cand se inmoaie, se scot, se lasa cateva minute sa se raceasca si se curata de coaja. Cartofii se toaca apoi cu masina de tocat carne sau se paseaza ca pe cartofii pentru piure. Separat se separa albusurile de galbenusuri, iar albusurile se bat spuma. Se freaca untul cu branza de vaci, galbenusurile, smantana, sare si piper. Se amesteca cu cartofii si incet se incorporeaza si albusurile de ou. Se unge o tava cu unt, se tapeteaza cu pesmet si se adauga cartofii pregatiti mai devreme. Se baga budinca la cuptor si se lasa la foc mic pana cand se rumeneste usor. Se serveste calda, ca fel principal sau garnitura.

 



0
Comentarii si intrebari la: Budinca de cartofi

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Placinta cu branza si mere

Aluatul-untul la temperatura camerei il mixam cu zaharul dupa care adaugam galbenusurile...

Budinca de portocale cu foi de placinta

Foile de placinta le rupuem in bucati si le lasam sa se usuce putin pana pregatim celelalte...

Budinca de orez cu mere

Orezul se pune la fiert in lapte cu o lingura de zahar, amestecand pentru a evita prinderea....

Placinta delicioasa cu dovleac

Baţi ouăle, adaugi zahărul şi baţi până devine spumă. Adaugi treptat uleiul,...

Tarta cu spanac

Spanacul se spala in mai multe ape si se pune 5 minute in apa clocoatita. Se scurge apoi si...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...