Budinca de cirese


Home » Retete-culinare » Placinte,-tarte-si-budinci » Budinca de cirese


Budinca de cirese

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mic

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru mai multe portii

500gr cirese fara samburi, 100gr zahar, 1/2 lamaie , 1 franzela, 4 galbenusuri, 1 cana lapte dulce, zahar vanilat, 4 albusuri, 1 lingura unt.


Mod de preparare:

Se taie franzela felii si se inmoaie in lapte cald, dupa care se scoate miezul, se stoarce in mana si se faramiteaza cu o furculita. Se amesteca cu untul incalzit. Separat se amesteca galbenusurile cu 100gr zahar tos, coaja de la 1/2 lamaie, 1 plic de zahar vanilat, 1 praf de sare si zeama de lamaie dupa gust. Crema obtinuta se amesteca cu miezul de franzela si cu ciresele spalate si fara samburi. Cand amestecul este omogen, se rastoarna intr-o forma unsa cu unt, care se introduce in cuptorul bine incalzit dupa ce s-au pus deasupra albusurile batute spuma tare. Budinca se coace la foc potrivit 30 de minute, se scoate si se lasa sa se raceasca, apoi se taie felii si se pudreaza cu zahar.



0
Comentarii si intrebari la: Budinca de cirese

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Placinta cu branza si mere

Aluatul-untul la temperatura camerei il mixam cu zaharul dupa care adaugam galbenusurile...

Budinca de portocale cu foi de placinta

Foile de placinta le rupuem in bucati si le lasam sa se usuce putin pana pregatim celelalte...

Budinca de orez cu mere

Orezul se pune la fiert in lapte cu o lingura de zahar, amestecand pentru a evita prinderea....

Placinta delicioasa cu dovleac

Baţi ouăle, adaugi zahărul şi baţi până devine spumă. Adaugi treptat uleiul,...

Tarta cu spanac

Spanacul se spala in mai multe ape si se pune 5 minute in apa clocoatita. Se scurge apoi si...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...