Budinca de creier


Home » Retete-culinare » Placinte,-tarte-si-budinci » Budinca de creier


Budinca de creier

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Specific reteta: International
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

1/2 Kg creier de porc sau vitel
150 g ciuperci
100 g branza telemea
150 g franzela fara coaja
50 g faina
300 ml lapte
250 ml smantana
4 oua mari
100 g unt
un varf de lingurita piper
o ligura marar sau patrunjel taiat marunt
100 g ceapa
sare

 


Mod de preparare:

Ceapa taiata marunt se caleste impreuna cu ciupercile taiate in felii subtiri, in tot untul, acoperite, la foc mic, pana cand scade apa ce o lasa. Franzela taiata in felii se inmoaie in laptele rece, pana cand il absoarbe in intregime. Creierul se zdrobeste impreuna cu franzela nestoarsa, se adauga untul cu ceapa si ciupercile, branza telemea rasa fin, nedesarata, smantana, galbenusurile, mararul, piperul, faina, 1/2 lingurita cu sare si se amesteca bine. Albusurile, batute spuma, se amesteca usor cu compozitia, cu telul, prin rasturnare, si se goleste intr-o tava de cozonac bine unsa cu margarina solida sau untura de porc si tapetata cu pesmet. Budinca se coace in tava cu apa fierbinte circa o ora, in cuptorul bine incins. Dupa 30 minute, daca budinca se rumeneste prea tare, se reduce focul sau se acopera tava. Se serveste fierbinte, presarata cu parmezan.



0
Comentarii si intrebari la: Budinca de creier

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Placinta cu branza si mere

Aluatul-untul la temperatura camerei il mixam cu zaharul dupa care adaugam galbenusurile...

Budinca de portocale cu foi de placinta

Foile de placinta le rupuem in bucati si le lasam sa se usuce putin pana pregatim celelalte...

Budinca de orez cu mere

Orezul se pune la fiert in lapte cu o lingura de zahar, amestecand pentru a evita prinderea....

Placinta delicioasa cu dovleac

Baţi ouăle, adaugi zahărul şi baţi până devine spumă. Adaugi treptat uleiul,...

Tarta cu spanac

Spanacul se spala in mai multe ape si se pune 5 minute in apa clocoatita. Se scurge apoi si...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...