Budinca de macaroane


Home » Retete-culinare » Placinte,-tarte-si-budinci » Budinca de macaroane


Budinca de macaroane

Rating   ( 0 voturi)

0 0

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: postolache.violeta


Reteta vizualizata de: 1591 ori

Vezi toate retetele bucatarului (333)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de marti
Meniul de vineri
Meniul de duminica
Meniul de sambata
Meniul de duminica
Meniul de miercuri


Intreaba bucatarul
Specific reteta: International
Grad de dificultate: mic

Ingrediente:

1 pachet macaroane
1/2 kg branza dulce de vaci
5 oua
100 gr stafide
200 gr zahar
1 esenta rom
zahar vanilat
zahar pudra


Mod de preparare:

Se pune apa la fiert intr-o oala cu un praf de sare si doua linguri ulei.
Cand apa clocoteste se adauga macaroanele si se lasa sa fiarba, amestecand des. Dupa ce au fiert, se pun la scurs intr-o strecuratoare.
Se bat bine galbenusurile cu zaharul si se amesteca cu branza faramitata, esenta de rom si cu stafidele. Se amesteca apoi macaroanele fierte cu compozitia de branza si cu albusurile batute spuma.
Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt(dimensiuni tava 20*30). Se coace la foc potrivit pana se rumeneste deasupra.
Se lasa sa se raceasca putin, se taie cubulete si se pudreaza cu zahar vanilat.



0
Comentarii si intrebari la: Budinca de macaroane

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Placinta cu branza si mere

Aluatul-untul la temperatura camerei il mixam cu zaharul dupa care adaugam galbenusurile...

Budinca de portocale cu foi de placinta

Foile de placinta le rupuem in bucati si le lasam sa se usuce putin pana pregatim celelalte...

Budinca de orez cu mere

Orezul se pune la fiert in lapte cu o lingura de zahar, amestecand pentru a evita prinderea....

Placinta delicioasa cu dovleac

Baţi ouăle, adaugi zahărul şi baţi până devine spumă. Adaugi treptat uleiul,...

Tarta cu spanac

Spanacul se spala in mai multe ape si se pune 5 minute in apa clocoatita. Se scurge apoi si...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...