Budinca de paste fainoase


Home » Retete-culinare » Placinte,-tarte-si-budinci » Budinca de paste fainoase


Budinca de paste fainoase

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: admin


Reteta vizualizata de: 2645 ori

Vezi toate retetele bucatarului (526)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de sambata
Meniul de vineri
Meniul de marti
Meniul de miercuri


Intreaba bucatarul

Ingrediente:

400 gr paste fainoase fundite (Barillia sunt foarte bune)
300-400 gr de branza telemea de vaci tare
3 oua
1 plic de zahar vanilinat
125 gr de zahar
unt pentru uns tava


Mod de preparare:

Se pun pastele la fiert intr-o cratita cu apa clocotita, sare si o lingura de ulei. Se lasa la fiert mai mult decat scrie pe ambalaj, pana cand se umfla tare. Se scurg si se pun intr-o strecuratoare sub un jet de apa rece. Se lasa cateva secunde la apa, si se lasa sa se scurga. In acest timp, radeti branza pe razatoarea mare si puneti-o intr-un castron incapator. Se adauga 2 oua, zaharul vanilinat si apoi pastele scurse de apa bine. Se amesteca bine. Se gusta, trebuie sa aiba branza tot atata cata se pune si la pastele cu branza. Daca mai trebuie, mai radeti putina branza. Se adauga apoi zaharul, si la fel se gusta. In final compozitia trebuie sa fie dulce, deci daca mai este nevoie, mai puneti o lingura de zahar. Se unge o tava de sticla termorezistenta cu unt, se pun pastele pregatite anterior in strat uniform, ar trebui sa aiba 3-4 cm, se prezeaza un pic cu palmele si se intinde cu o lingura un ou batut cu o furculita. Tava se baga in cuptorul incins in prealabil si se lasa la foc mijlociu pana cand se rumeneste un pic budinca pe deasupra. Se scoate din cuptor, se acopera cu un servet curat din bumbac si se lasa asa 5-10 minute. Se descopera si se taie bucati. Daca doriti o puteti pudra cu zahar. Se poate servi calda, dar este foarte buna si rece, mancata a doua zi.

 



0
Comentarii si intrebari la: Budinca de paste fainoase

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Placinta cu branza si mere

Aluatul-untul la temperatura camerei il mixam cu zaharul dupa care adaugam galbenusurile...

Budinca de portocale cu foi de placinta

Foile de placinta le rupuem in bucati si le lasam sa se usuce putin pana pregatim celelalte...

Budinca de orez cu mere

Orezul se pune la fiert in lapte cu o lingura de zahar, amestecand pentru a evita prinderea....

Placinta delicioasa cu dovleac

Baţi ouăle, adaugi zahărul şi baţi până devine spumă. Adaugi treptat uleiul,...

Tarta cu spanac

Spanacul se spala in mai multe ape si se pune 5 minute in apa clocoatita. Se scurge apoi si...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...