Budinca de spanac cu slanina afumata


Home » Retete-culinare » Placinte,-tarte-si-budinci » Budinca de spanac cu slanina afumata


Budinca de spanac cu slanina afumata

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: sasangelica


Reteta vizualizata de: 1270 ori

Vezi toate retetele bucatarului (735)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de marti
Meniul de duminica
Meniul de marti
Meniul de marti
Meniul de duminica
Meniul de joi


Intreaba bucatarul
Specific reteta: International
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

1 kg spanac,
o lingurita ceapa rasa,
50 g faina,
100 g franzela,
100 g slanina afumata,
250 ml smantana,
150 ml suc de rosii,
un varf de cutit piper,
150 g branza telemea,
4 oua mari sau 5 oua mijlocii.


Mod de preparare:

Dupa ce s-a spalat, spanacul se fierbe 5 minute si se lasa in strecuratoare pina se raceste. Slanina, taiata cit mai marunt, se caleste la foc mic, pina cand capata culoare aurie, apoi se ia de pe foc, se pun usturoiul taiat marunt si ceapa rasa (se poate si fara) si, imediat se adauga spanacul scurs. Franzela se inmoaie cu sucul de rosii pana cind il absoarbe in intregime. Spanacul rece impreuna cu franzela nestoarsa se trec prin masina de tocat. La tocatura se adauga smantana, faina, galbenusurile, branza rasa, piperul si o lingurita cu varf de marar taiat marunt, amestecandu-se bine. Apoi, se adauga albusurile batute spuma, amestecand prin rasturnare, de 8-9 ori si se pune in forma de cca 2l unsa si tapetata cu faina. Se introduce in cuptorul bine incins dinainte, unde se lasa 30-40 minute, pana cind budinca se rumeneste frumos. Nu se deschide cuptorul 20 minute. Cand se scoate din cuptor, se trece cu cutitul pe margine, ca budinca sa se desprinda daca s-a lipit, apoi se pune farfuria de servit deasupra ei si se rastoarna.



0
Comentarii si intrebari la: Budinca de spanac cu slanina afumata

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Placinta cu branza si mere

Aluatul-untul la temperatura camerei il mixam cu zaharul dupa care adaugam galbenusurile...

Budinca de portocale cu foi de placinta

Foile de placinta le rupuem in bucati si le lasam sa se usuce putin pana pregatim celelalte...

Budinca de orez cu mere

Orezul se pune la fiert in lapte cu o lingura de zahar, amestecand pentru a evita prinderea....

Placinta delicioasa cu dovleac

Baţi ouăle, adaugi zahărul şi baţi până devine spumă. Adaugi treptat uleiul,...

Tarta cu spanac

Spanacul se spala in mai multe ape si se pune 5 minute in apa clocoatita. Se scurge apoi si...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...