Budinca de varza


Home » Retete-culinare » Placinte,-tarte-si-budinci » Budinca de varza


Budinca de varza

Rating   ( 1 voturi)

4 1

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: admin


Reteta vizualizata de: 1507 ori

Vezi toate retetele bucatarului (526)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de luni
Meniul de luni
Meniul de vineri
Meniul de joi
Meniul de duminica
Meniul de vineri


Intreaba bucatarul

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru 4 portii

1 kg de varza alba proaspata
100 gr de unt
100 gr de cascaval
sare
piper
3 oua


Mod de preparare:

Varza se curata de primul rand de frunze si se pune la fiert in apa sare. Dupa ce s-a fiert, se scoate din apa si se lasa sa se raceasca intr-o strecuratoare. Se stoarce si se toaca fideluta. Ouale se separa, albusurile se bat spuma tare. Galbenusurile se adauga peste varza impreuna cu untul topit. Apoi se incorporeaza albusurile spuma amestecand incet. Se sareaza si se pipereaza. Amestecul de varza se pune apoi intr-o tavita de sticla termorezistenta unsa cu unt si se fierbe la bain-marie timp de o ora. Deasupra se rade cascavalul si tava se da la cuptor inca 10 minute, pana cand galbenusul s-a rumenit usor.



0
Comentarii si intrebari la: Budinca de varza

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Placinta cu branza si mere

Aluatul-untul la temperatura camerei il mixam cu zaharul dupa care adaugam galbenusurile...

Budinca de portocale cu foi de placinta

Foile de placinta le rupuem in bucati si le lasam sa se usuce putin pana pregatim celelalte...

Budinca de orez cu mere

Orezul se pune la fiert in lapte cu o lingura de zahar, amestecand pentru a evita prinderea....

Placinta delicioasa cu dovleac

Baţi ouăle, adaugi zahărul şi baţi până devine spumă. Adaugi treptat uleiul,...

Tarta cu spanac

Spanacul se spala in mai multe ape si se pune 5 minute in apa clocoatita. Se scurge apoi si...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...