Clatite domnesti


Home » Retete-culinare » Placinte,-tarte-si-budinci » Clatite domnesti


Clatite domnesti

Rating   ( 0 voturi)

0 0

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: munteanumariana_1


Reteta vizualizata de: 2373 ori

Vezi toate retetele bucatarului (81)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de vineri
Meniul de miercuri
Meniul de sambata
Meniul de miercuri
Meniul de sambata


Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru mai multe portii

Pentru clatite: 2 oua, 2 cani cu faina, 2 cani lapte rece, un varf cutit de sare, o cescuta mica cu ulei pentru prajit clatitele. Pentru umplutura: 500gr branza de vaci, 50gr zahar, 100gr stafide, 3 oua, 150ml smantana, 2 linguri dulceata de piersici (se poate folosi si alt tip ), coaja de lamaie , esenta de vanilie.


Mod de preparare:

Se prajesc clatitele dupa reteta clasica se amesteca, bine ingredientele pentru umplutura, se tapeteaza un vas rotund cu hartie de copt si se aseaza straturi: o clatita, 1-2 linguri de umplutura, repetand operatiunea pana incheiati cu o clatita. Clatitele domnesti se inteapa cu furculita. Se dau la cuptor cam 30 minute. Se lasa la racit. Cand s-au intarit, se pune o farfurie mai mare in diametru pe vas si se rastoarna clatitele domnesti pe ea. Se pudreaza cu zahar vanilat. Pentru a avea aspectul de tort, se foloseste un vas cu diametrul putin mai mic decat cel al clatitelor si la sfarsit se preseaza putin marginile astfel pe masura ce se coace, acestea se sigileaza si nu curge umplutura.



0
Comentarii si intrebari la: Clatite domnesti

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Placinta cu branza si mere

Aluatul-untul la temperatura camerei il mixam cu zaharul dupa care adaugam galbenusurile...

Budinca de portocale cu foi de placinta

Foile de placinta le rupuem in bucati si le lasam sa se usuce putin pana pregatim celelalte...

Budinca de orez cu mere

Orezul se pune la fiert in lapte cu o lingura de zahar, amestecand pentru a evita prinderea....

Placinta delicioasa cu dovleac

Baţi ouăle, adaugi zahărul şi baţi până devine spumă. Adaugi treptat uleiul,...

Tarta cu spanac

Spanacul se spala in mai multe ape si se pune 5 minute in apa clocoatita. Se scurge apoi si...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...