Coltunasi cu branza de vaci


Home » Retete-culinare » Placinte,-tarte-si-budinci » Coltunasi cu branza de vaci


Coltunasi cu branza de vaci

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  


Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru 2 portii

300 gr de branza de vaci dulce sau amestecata cu telemea de vaca
250 gr de faina
100 ml de lapte
50 gr de unt
4 oua
sare
2-3 linguri de zahar


Mod de preparare:

Se face un aluat din faina, 2 oua, lapte si un praf de sare. Aluatul se da 10 minute la rece si intre timp se pregateste umplutura: intr-un castron se amesteca branza cu 2 oua si, daca doriti, o lingura-doua de zahar. Din aluatul pregatit mai inainte se intinde o foaie si se taie din ea cu cutitul patrate cu latura de 5 cm. Se pune pe fiecare patrat cu o lingura din compozitia de branza, apoi se indoaie latura patratului, formandu-se un triunghi. Se apasa cu degetele pe margine, pentru ca umplutura sa nu iasa. Coltunasii astfel pregatiti se pun la fiert intr-o cratita cu apa clocotita si sare si se lasa 15 minute la fiert. Se scot apoi cu o paleta, se pun pe o farfurie si se toarna deasupra lor unt topit. Se poate presara deasupra si zahar tos.

 



0
Comentarii si intrebari la: Coltunasi cu branza de vaci

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Placinta cu branza si mere

Aluatul-untul la temperatura camerei il mixam cu zaharul dupa care adaugam galbenusurile...

Budinca de portocale cu foi de placinta

Foile de placinta le rupuem in bucati si le lasam sa se usuce putin pana pregatim celelalte...

Budinca de orez cu mere

Orezul se pune la fiert in lapte cu o lingura de zahar, amestecand pentru a evita prinderea....

Placinta delicioasa cu dovleac

Baţi ouăle, adaugi zahărul şi baţi până devine spumă. Adaugi treptat uleiul,...

Tarta cu spanac

Spanacul se spala in mai multe ape si se pune 5 minute in apa clocoatita. Se scurge apoi si...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...