Coltunasi cu gem


Home » Retete-culinare » Placinte,-tarte-si-budinci » Coltunasi cu gem


Coltunasi cu gem

Rating   ( 1 voturi)

5 1

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: admin


Reteta vizualizata de: 2316 ori

Vezi toate retetele bucatarului (526)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de vineri
Meniul de duminica
Meniul de sambata


Intreaba bucatarul

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru 2 portii

250 gr de faina
gem (de care preferati, dar sa fie mai gros)
2 oua
100 ml lapte
100 gr unt
sare
zahar pudra


Mod de preparare:

Se face un aluat din faina, oua, lapte si un praf de sare. Se framanta bine si apoi se pune in frigider pentru 10-20 de minute. Se scoate de la frigider si se intinde o foaie cu sucitorul, din care se taie apoi cu un cutit patrate cu latura de app 5 cm. Se pune pe fiecare patrat putin gem si o parte peste alta, formand un triunghi. Se lipesc bine marginile cu degetele. Coltunasii astfel facuti se fierb in apa clocotita cu sare timp de 15 minute, apoi se scot cu spumiera pe un platou, se stropesc cu unt topit si se presara deasupra zaharul pudra.



0
Comentarii si intrebari la: Coltunasi cu gem

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Placinta cu branza si mere

Aluatul-untul la temperatura camerei il mixam cu zaharul dupa care adaugam galbenusurile...

Budinca de portocale cu foi de placinta

Foile de placinta le rupuem in bucati si le lasam sa se usuce putin pana pregatim celelalte...

Budinca de orez cu mere

Orezul se pune la fiert in lapte cu o lingura de zahar, amestecand pentru a evita prinderea....

Placinta delicioasa cu dovleac

Baţi ouăle, adaugi zahărul şi baţi până devine spumă. Adaugi treptat uleiul,...

Tarta cu spanac

Spanacul se spala in mai multe ape si se pune 5 minute in apa clocoatita. Se scurge apoi si...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...