Crema din samburi de caise


Home » Retete-culinare » Placinte,-tarte-si-budinci » Crema din samburi de caise


Crema din samburi de caise

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: munteanumariana_1


Reteta vizualizata de: 1353 ori

Vezi toate retetele bucatarului (81)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de miercuri
Meniul de miercuri
Meniul de luni
Meniul de vineri
Meniul de duminica


Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mic

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru 4 portii

150 grame samburi de caise, 200 grame zahar, 2 albusuri, 350 grame frisca, 1 plic zahar vanilat, 3-4 picaturi esenta de migdale.


Mod de preparare:

Samburii se oparesc, se curata de membrana, se prajesc putin apoi se amesteca cu 100 grame zahar caramelizat si se rastoarna pe o planseta unsa cu putin ulei. Dupa racire se piseaza. Restul de zahar se fierbe cu 20 ml apa si cu vanilia. Cand siropul e legat se toarna cate putin peste albusurile batute spuma. Cand s-a racit bezeaua se adauga 200 grame frisca si migdalele macinate. Crema se toarna in cupe si se orneaza cu restul de frisca si cateva granule de samburi caramelizati. Se lasa la rece si se serveste cu piscoturi de sampanie. In loc de samburii de caise puteti folosi migdale.



0
Comentarii si intrebari la: Crema din samburi de caise

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Placinta cu branza si mere

Aluatul-untul la temperatura camerei il mixam cu zaharul dupa care adaugam galbenusurile...

Budinca de portocale cu foi de placinta

Foile de placinta le rupuem in bucati si le lasam sa se usuce putin pana pregatim celelalte...

Budinca de orez cu mere

Orezul se pune la fiert in lapte cu o lingura de zahar, amestecand pentru a evita prinderea....

Placinta delicioasa cu dovleac

Baţi ouăle, adaugi zahărul şi baţi până devine spumă. Adaugi treptat uleiul,...

Tarta cu spanac

Spanacul se spala in mai multe ape si se pune 5 minute in apa clocoatita. Se scurge apoi si...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...