Gris cu lapte si zahar caramel


Home » Retete-culinare » Placinte,-tarte-si-budinci » Gris cu lapte si zahar caramel


Gris cu lapte si zahar caramel

Rating   ( 2 voturi)

5 2

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: Ina


Reteta vizualizata de: 2934 ori

Vezi toate retetele bucatarului (16)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de duminica
Meniul de sambata
Meniul de duminica


Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mic

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru 4 portii

1 litru lapte
5 linguri zahar
100 g gris
sirop de zahar caramelizat
vanilie
coaja de portocala


Mod de preparare:

Punem laptele cu 5 linguri de zahar la fiert, la foc mic. Adaugam si cateva picaturi de valinie. Cand incepe sa dea in clocot turnam grisul in ploaie si amestecam energic cu telul, sa nu se lipeasca de peretii vasului si sa nu faca cocoloase. Cand capata consistenta unei mamaligute moi, oprim focul. Servim cu sirop de zahar caramelizat ( punem la carameli]at 5-6 linguri de zahar, apoi adaugam cu grija 200 ml. Apa si lasam pe foc pana se topeste tot caramelul).
Tips: 1. Cand pui grisul in farfurie , acesta trebuie sa curga, sa nu fie foarte tare. 2. Cantitatea de gris depinde de tipul grisului. Daca acesta are bob mare se va umfla mai mult , iar  "mamaliguta" va iesi mai vartoasa. In acest caz eu mai adaug lapte pe final, amestecand pana omogenizez bine totul.



0
Comentarii si intrebari la: Gris cu lapte si zahar caramel

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Placinta cu branza si mere

Aluatul-untul la temperatura camerei il mixam cu zaharul dupa care adaugam galbenusurile...

Budinca de portocale cu foi de placinta

Foile de placinta le rupuem in bucati si le lasam sa se usuce putin pana pregatim celelalte...

Budinca de orez cu mere

Orezul se pune la fiert in lapte cu o lingura de zahar, amestecand pentru a evita prinderea....

Placinta delicioasa cu dovleac

Baţi ouăle, adaugi zahărul şi baţi până devine spumă. Adaugi treptat uleiul,...

Tarta cu spanac

Spanacul se spala in mai multe ape si se pune 5 minute in apa clocoatita. Se scurge apoi si...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...