Mini tarte cu crema de lamaie si mure


Home » Retete-culinare » Placinte,-tarte-si-budinci » Mini tarte cu crema de lamaie si mure


Mini tarte cu crema de lamaie si mure

Rating   ( 0 voturi)

0 0

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Specific reteta: International
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru 4 portii

250 gr faina alba
125 gr zahar
1/2 pachet unt
1ou + 1 galbenus
coaja rasa de lamaie
1 praf sare

Pentru crema de lamaie :
125 gr zahar
1/2 l lapte
4 galbenusuri
50 gr faina alba
zeama de la 2 lamai
1/2 pachet unt

Pentru finisare :
mure
zahar pudra


Mod de preparare:

1. Se taie mai intai untul in bucati si se lasa sa se inmoaie la temperatura camerei; ulterior acestei operatiuni , intr-un bol mare turnam faina, zahar ( in mijlocul fainii), 1 ou + 1 galbenus, bucatile de unt, coaja rasa de lamaie si un praf de sare. 2. Se amesteca rapid cu varful degetelor, apoi cu palmele , incercand omogenizarea aluatului cat mai rapid posibil. Acoperim bila de aluat rezulata cu folie alimentara si punem la frigider cca 30 min. 3. In formele de tarte bine unse cu unt si tapetate cu faina, vom imbraca peretii acestora cu aluatul intins ; vom intepa aluatul cu furculita si dam la cuptor cam 15 min in cuptorul deja incalzit. 4. In momentul cand sunt gata tartele le vom scoate din forme si le vom lasa la racorit . In intervalul de timp respectiv vom pregati crema de lamaie, astfel: punem la fiert laptele cu niste coaja de lamaie rasa + zeama de lamaie, apoi batem galbenusrile cu zaharul pana devin lucioase si spumoase, apoi incorporam faina turnata in ploaie; adaugam treptat laptele fiert, iar amestecul rezultat il punem din nou la fiert, la foc mic, continuand amestecarea pana cand crema se ingroasa si incepe sa clocoteasca. Dupa cateva minute, turnam crema intr-un castron , la racit si acoperim cu folie alimentara pentru a evita formarea unei pelicule deasupra. Cand crema este bine racita, vom incorpora in aceasta bucatele de unt, la temperatura camerei. Amestecam bine de tot cu un tel, rezultand o crema spumoasa, fina ! 5. Cu aceasta crema obtinuta vom umple tartele, apoi punem peste 5-6 mure si dam la rece! 6. Servim tartutele pudrate cu zahar farin! Un deliciu!



0
Comentarii si intrebari la: Mini tarte cu crema de lamaie si mure

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Placinta cu branza si mere

Aluatul-untul la temperatura camerei il mixam cu zaharul dupa care adaugam galbenusurile...

Budinca de portocale cu foi de placinta

Foile de placinta le rupuem in bucati si le lasam sa se usuce putin pana pregatim celelalte...

Budinca de orez cu mere

Orezul se pune la fiert in lapte cu o lingura de zahar, amestecand pentru a evita prinderea....

Placinta delicioasa cu dovleac

Baţi ouăle, adaugi zahărul şi baţi până devine spumă. Adaugi treptat uleiul,...

Tarta cu spanac

Spanacul se spala in mai multe ape si se pune 5 minute in apa clocoatita. Se scurge apoi si...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...