Parfe tricolor



Parfe tricolor

Rating   ( 6 voturi)

4 6

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mic

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru mai multe portii

3 vase mai mari (cca. 3 litri fiecare), 9 oua, 250 g. zahar, 500 ml. frisca lichida, 3 pliculete cu zahar vanilinat sau o esenta vanilie, 3 lingurite cu nes, 3 lingurite cu cacao, 1 fiola esenta de rom.


Mod de preparare:

In cele 3 vase se va prepara inghetata de vanilie, nes si cacao, astfel: vasul A: 3 galbenusuri se amesteca cu 3 pliculete cu zahar vanilinat; vasul B: 3 galbenusuri se amesteca cu 3 pliculete cu nes; vasul C: 3 galbenusuri se amesteca cu 3 lingurite cu cacao si o fiola esenta de rom. ( este de preferat ca cele 3 lingurite cu cacao sa se adauge dupa ce se face spuma de albus, in caz contrar galbenusurile se intaresc, iar cacaoa nu se dizolva bine. ) Cele 9 albusuri se bat spuma cu 250g. zahar, iar spuma se imparte in mod egal in cele 3 vase, mixand bine. Cei 500 ml. frisca lichida se bat bine, iar continutul se imparte in mod egal in cele 3 vase, mixand bine. Se obtin astfel cele 3 tipuri de inghetata, care se aseaza in vasul care va fi dat la congelator in ordinea: C – B – A ( inghetata de cacao va fi la fundul vasului (pentru ca este mai grea), pe pat de alune, cea de nes la mijloc, iar cea de vanilie deasupra ). Intre straturi punem alune si bucati de nuca prajita. Ornam dupa preferinte, cu fructe din gem, bucati de ciocolata, nuca prajita, alune.... Inghetata sa fie, ca pofta aveti sigur!!!!



3
Comentarii si intrebari la: Parfe tricolor

admin,    Data: 18/07/2012 10:19:07   Raspunde

Un dulce perfect pentru zile calde si nu numai! Iti multumim pentru reteta minunata!
Ina,    Data: 18/07/2012 13:40:01   Raspunde

Cu muuulta placere! :)
Ina,    Data: 17/07/2012 09:01:41   Raspunde

Consistenta este cremoasa si nu se amesteca fazele intre ele. Reteta mi-a fost publicata in revista "practic in bucatarie" - nr. 7/ 2007
Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Placinta cu branza si mere

Aluatul-untul la temperatura camerei il mixam cu zaharul dupa care adaugam galbenusurile...

Budinca de portocale cu foi de placinta

Foile de placinta le rupuem in bucati si le lasam sa se usuce putin pana pregatim celelalte...

Budinca de orez cu mere

Orezul se pune la fiert in lapte cu o lingura de zahar, amestecand pentru a evita prinderea....

Placinta delicioasa cu dovleac

Baţi ouăle, adaugi zahărul şi baţi până devine spumă. Adaugi treptat uleiul,...

Tarta cu spanac

Spanacul se spala in mai multe ape si se pune 5 minute in apa clocoatita. Se scurge apoi si...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...