Pariziene cu fondant de mere


Home » Retete-culinare » Placinte,-tarte-si-budinci » Pariziene cu fondant de mere


Pariziene cu fondant de mere

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: lgaandre


Reteta vizualizata de: 362 ori

Vezi toate retetele bucatarului (1)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de sambata
Meniul de marti
Meniul de duminica
Meniul de marti
Meniul de marti


Intreaba bucatarul
Grad de dificultate: mare

Ingrediente:

Fondant de mere: 200 gr mere curatate si taiate cubulete
2 oua,
20 gr zahar,
60 ml smantana,
1 plic zahar vanilat,
15 gr fecula de cartofi (amidon),
60 gr unt,
100 ml apa,
pariziene:
500 gr faina,
20 gr drojdie,
70 gr zahar,
260gr lapte,
50 gr unt,
sare(un varf),
1 ou(50 gr fara coaja)deci mediu.


Mod de preparare:

Fondant de mere punem merele taiate cubulete pe foc impreuna cu zaharul si le caramelizam. Adaugam 100 gr apa si lasam pe foc pana ce merele au absorbit toata apa. Mixam merele pana le reducem in piure. Eu am mixat doar putin pentru ca-mi place sa simt marul. Separat topim untul si cand s-a racit adaugam smantana,apoi ouale, vanilia, amidonul si mixam pana la omogenizare. Adaugam piureul de mere si punem crema obtinuta pe foc pana se ingroasa(atentie trebuie amestecat tot timpul). Daca vreti ca crema sa fie foarte fina mixati bine de tot merele. Lasam crema sa se raceasca. Pariziene am facut aluatul la masina de paine. Am pus intai laptele usor incalzit apoi oul, untul, zaharul, faina si drojdia la sfarsit. Impartim aluatul in 7 bilute. Intindem prima biluta in forma de dreptunghi: cu muchia unui cutit trasam o liniuta la jumatate. Pe o parte punem fondantul iar pe cealalta o taiem fasiute ca la treccia. Inchidem crema aducand partea superioara un pic peste ea si apoi formam un rulou cu fasiutele si presam capetele. Le asezam pe toate intr-o tava tapetata doar cu hartie de copt si lasam 45 minute pana isi dubleaza volumul. Reincalzim cuptorul la 200 grade,le ungem cu un ou amestecat cu putin lapte si coaja portocala si le presaram niste mac sau fulgi de migdala pe deasupra. Dupa 10 minute sunt gata. Se desfac in fasiute!



0
Comentarii si intrebari la: Pariziene cu fondant de mere

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Placinta cu branza si mere

Aluatul-untul la temperatura camerei il mixam cu zaharul dupa care adaugam galbenusurile...

Budinca de portocale cu foi de placinta

Foile de placinta le rupuem in bucati si le lasam sa se usuce putin pana pregatim celelalte...

Budinca de orez cu mere

Orezul se pune la fiert in lapte cu o lingura de zahar, amestecand pentru a evita prinderea....

Placinta delicioasa cu dovleac

Baţi ouăle, adaugi zahărul şi baţi până devine spumă. Adaugi treptat uleiul,...

Tarta cu spanac

Spanacul se spala in mai multe ape si se pune 5 minute in apa clocoatita. Se scurge apoi si...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...