Pasca moderna



Pasca moderna

Rating   ( 1 voturi)

5 1

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: anaantonie


Reteta vizualizata de: 934 ori

Vezi toate retetele bucatarului (1191)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de miercuri
Meniul de marti
Meniul de duminica


Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Pentru aluat:
50 g unt moale
125 g faina
1 galbenus
50 g zahar
1 praf de copt
o lingura de lapte
Pentru umplutura:
600 g branza de vaci
200 g stafide
o lingura rom
6 oua
100 g zahar
2 linguri rase de faina
coaja unei lamai
un praf de sare
Pentru tava:
20 g unt


Mod de preparare:

Se aleg stafidele si se pun sa se umfle in apa calda cu rom. Pentru aluat, se bate bine untul inainte si apoi se amesteca cu galbenusul, zaharul, faina, praful de copt si laptele. Se framanta 5 minute, se aduna intr-o bila si se da la rece pentru doua ore. Se coate cu un sfert de ora inainte de a da pasca la cuptor. Se intinde aluatul si se aseaza intr-o forma rotunda unsa cu unt. Pentru umplutura, galbenusurile se freca cu zaharul pana se obtine o crema spumoasa si alba in care se adauga faina, coaja de lamaie si branza bine scursa si presata sau mixata. Se bat albusurile cu un praf de sare si se adauga in branza amestecand cu delicatete. Se varsa in tava jumatate din amestecul de branza, se presara stafidele scurse si apoi se pune a doua parte a branzei. Se da la cuptor pentru 30 minute si se la sa sa se raceasca in tava. Pofta buna!



0
Comentarii si intrebari la: Pasca moderna

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Placinta cu branza si mere

Aluatul-untul la temperatura camerei il mixam cu zaharul dupa care adaugam galbenusurile...

Budinca de portocale cu foi de placinta

Foile de placinta le rupuem in bucati si le lasam sa se usuce putin pana pregatim celelalte...

Budinca de orez cu mere

Orezul se pune la fiert in lapte cu o lingura de zahar, amestecand pentru a evita prinderea....

Placinta delicioasa cu dovleac

Baţi ouăle, adaugi zahărul şi baţi până devine spumă. Adaugi treptat uleiul,...

Tarta cu spanac

Spanacul se spala in mai multe ape si se pune 5 minute in apa clocoatita. Se scurge apoi si...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...