Pasca traditionala


Home » Retete-culinare » Placinte,-tarte-si-budinci » Pasca traditionala


Pasca traditionala

Rating   ( 0 voturi)

0 0

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: postolache.violeta


Reteta vizualizata de: 1087 ori

Vezi toate retetele bucatarului (333)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de duminica
Meniul de sambata
Meniul de marti
Meniul de luni
Meniul de luni
Meniul de sambata


Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mare

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru mai multe portii

Pentru aluat:
1/2 kg faina
4 galbenusuri
100 gr zahar
1/2 lingurita sare
200 ml lapte
25 gr drojdie
50 ml ulei
esenta de rom
coaja rasa de lamaie
coaja rasa de portocala
Pentru umplutura:
250 gr branza proaspata de vaci
150 gr zahar
4 oua
50 gr stafide
esenta vanilie
coaja rasa de lamaie
coaja rasa de portocala
Pentru uns:
1 galbenus
2 linguri lapte


Mod de preparare:

Frecam drojdia cu o lingurita de zahar pana incepe sa se lichefieze. Adaugam 2 linguri de faina si cateva linguri de lapte caldut si facem o maia pe care o lasam la dospit. Punem faina cernuta intr-un vas, facem o adancitura in milocul ei si punem maiaua dospita. Adaugam galbenusurile frecate cu sarea, esenta de rom si coaja rasa de lamaie si portocala. Dizolvam zaharul in laptele cald si il adaugam in aluat. Ncepem sa framantam adaugand putin cate putin uleiul. Framantam pana ce aluatul incepe sa faca besicute apoi il lasam la dospit pana isi va dubla volumul. Ungem suprafata de lucru cu ulei , luam o bucata de aluat intindem cu mana o foaie rotunda. O punem intr-o forma rotunda, tapetata cu hartie de copt. Restul de aluat il impartim in doua si modelam doua rulouri pe care le impletim. Asezam impletitura astfel obtinuta pe margini, peste foaia de aluat. O mai lasam la dospit circa 30 minute. Branza o amestecam cu ouale, zaharul, stafidele esenta si coaja rasa de lamaie si portocala. Turnam compozitia de branza in mijloc avand grija sa nu depaseasca ruloul de aluat de la exterior. In mod traditional, deasupra compozitiei de branza se aseaza doua rulouri de aluat in forma de cruce. Dam la cuptor circa o ora. Lasam sa se raceasca complet si apoi taiem felii.



0
Comentarii si intrebari la: Pasca traditionala

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Placinta cu branza si mere

Aluatul-untul la temperatura camerei il mixam cu zaharul dupa care adaugam galbenusurile...

Budinca de portocale cu foi de placinta

Foile de placinta le rupuem in bucati si le lasam sa se usuce putin pana pregatim celelalte...

Budinca de orez cu mere

Orezul se pune la fiert in lapte cu o lingura de zahar, amestecand pentru a evita prinderea....

Placinta delicioasa cu dovleac

Baţi ouăle, adaugi zahărul şi baţi până devine spumă. Adaugi treptat uleiul,...

Tarta cu spanac

Spanacul se spala in mai multe ape si se pune 5 minute in apa clocoatita. Se scurge apoi si...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...