Pasca



Pasca

Rating   ( 0 voturi)

0 0

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru 6 portii

Pentru aluat:
500 g faina
250 ml lapte
125 g zahar
50 ml ulei
1 plic drojdie
2 oua
esenta de vanilie
sare
Pentru umplutura:
700 g branza de vaci
4 oua
1 cana zahar pudra
2-3 plicuri zahar vanilat
coaja rasa de la o lamaie
200 g stafide


Mod de preparare:

Amestecam drojdia cu cateva linguri de lapte caldut, o lingurita de zahar si 3 lingurite de faina. Lasam la crescut 15 minute. Topim zaharul ramas in laptele caldut. Amestecam ouale cu esenta de vanilie, laptele, sarea si uleiul. Apoi adaugam faina si maiaua crescuta. Si farmantam timp de 10-15 minute. Lasam coca la crescut 30 minute. Intre timp pregatim umplutura. Amestecam branza de vaci cu ouale, zaharul, aromele (zaharul vanilat si coaja de lamaie) si stafidele. Dupa ce a crescut aluatul, il impartim in doua. Tapetam cu hartie de copt tava si adaugam jumatate din coca in tava. Din cealalta jumatate facem impletitura si o punem peste aluatul deja asezat in tava. La mijloc punem umplutura si dam la cuptor (incalzit in prealabil) pentru 40 minute.



0
Comentarii si intrebari la: Pasca

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Placinta cu branza si mere

Aluatul-untul la temperatura camerei il mixam cu zaharul dupa care adaugam galbenusurile...

Budinca de portocale cu foi de placinta

Foile de placinta le rupuem in bucati si le lasam sa se usuce putin pana pregatim celelalte...

Budinca de orez cu mere

Orezul se pune la fiert in lapte cu o lingura de zahar, amestecand pentru a evita prinderea....

Placinta delicioasa cu dovleac

Baţi ouăle, adaugi zahărul şi baţi până devine spumă. Adaugi treptat uleiul,...

Tarta cu spanac

Spanacul se spala in mai multe ape si se pune 5 minute in apa clocoatita. Se scurge apoi si...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...