Placinta cu branza si mere


Home » Retete-culinare » Placinte,-tarte-si-budinci » Placinta cu branza si mere


Placinta cu branza si mere

Rating   ( 0 voturi)

0 0

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: daniela-86


Reteta vizualizata de: 587 ori

Vezi toate retetele bucatarului (498)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de miercuri


Intreaba bucatarul

Ingrediente:

Aluat
200 g unt
200 g zahar
4 oua
1 praf de sare
300 g faina
coaja de lamaie
1 praf de copt
umplutura
900 g branza de vaci
300 g smantana
4 oua
300 g zahar
3 linguri gris
100 g stafide
40 g unt
2 mere
coaja de lamaie
esenta de rom


Mod de preparare:

Aluatul-untul la temperatura camerei il mixam cu zaharul dupa care adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare,adaugam faina,amestecata cu praful de copt,coaja de lamaie,amestecam bine pana ce se omogenizeaza,la final adaugam albusurile batute spuma si framantam un aluat omogen,acoperim cu un prosop si lasam sa se odihneasca 30 min, umplutura-mixam branza cu smantana,adaugam ouale batute cu 200 g de zahar,esenta,grisul stafidele si amestecam bine. Dam la rece 10 min cat caramelizam merele. Zaharul ramas il caramelizam,adaugam untul si cand s-a topit adaugam merele taiate felii si lasam sa se caramelizeze. Intindem aluatul intr-o foaie,adaugam in tava tapetata cu hartie de copt,si pe marginile tavii,,adaugam 1/2 din compozitia de branza,adaugam un strat de mere caramelizate(1/2). Adaugam restul de branza si deasupra merele ramase impreuna cu caramelul. Taiem surplusul de aluat ramas, dam la cuptor cca 50 min pana se rumeste frumos deasupra.



0
Comentarii si intrebari la: Placinta cu branza si mere

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Budinca de portocale cu foi de placinta

Foile de placinta le rupuem in bucati si le lasam sa se usuce putin pana pregatim celelalte...

Budinca de orez cu mere

Orezul se pune la fiert in lapte cu o lingura de zahar, amestecand pentru a evita prinderea....

Placinta delicioasa cu dovleac

Baţi ouăle, adaugi zahărul şi baţi până devine spumă. Adaugi treptat uleiul,...

Tarta cu spanac

Spanacul se spala in mai multe ape si se pune 5 minute in apa clocoatita. Se scurge apoi si...

Placinta cu carne

Foile de placinta se decongeleaza din timp, lent, in ritmul lor. Ceapa si usturoiul le tai...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...