Placinta cu iaurt si stafide


Home » Retete-culinare » Placinte,-tarte-si-budinci » Placinta cu iaurt si stafide


Placinta cu iaurt si stafide

Rating   ( 1 voturi)

5 1

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: Georgiana


Reteta vizualizata de: 1370 ori

Vezi toate retetele bucatarului (54)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de duminica
Meniul de marti
Meniul de marti
Meniul de miercuri
Meniul de marti


Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru mai multe portii

1 kg. iaurt natural, 8 oua, 300 gr. zahar, 1 pachet foi de placinta (din care am folosit doar 6 foi), stafide, esenta de vanilie.


Mod de preparare:

Ouale, zaharul si vanilia se mixeaza pana ce se face spuma deasupra, apoi se adauga iaurtul si se amesteca. Intr-o tava unsa sau tapetata cu hartie de copt se pun 2 - 3 foi fara sa se unga cu nimic (eu am folosit tava de 36 x 24 cm), se pun cateva polonice de umplutura (sa fie cam de un deget grosime), cateva stafide, iarasi foi si tot asa pana terminam compozitia de iaurt (deasupra trebuie sa avem strat de compozitie si stafide, nu foi). Se da la cuptorul preincalzit la 180??°c pt. cca 40 de min, pana se rumeneste deasupra. Se lasa sa se raceasca, apoi se portioneaza. 



0
Comentarii si intrebari la: Placinta cu iaurt si stafide

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Placinta cu branza si mere

Aluatul-untul la temperatura camerei il mixam cu zaharul dupa care adaugam galbenusurile...

Budinca de portocale cu foi de placinta

Foile de placinta le rupuem in bucati si le lasam sa se usuce putin pana pregatim celelalte...

Budinca de orez cu mere

Orezul se pune la fiert in lapte cu o lingura de zahar, amestecand pentru a evita prinderea....

Placinta delicioasa cu dovleac

Baţi ouăle, adaugi zahărul şi baţi până devine spumă. Adaugi treptat uleiul,...

Tarta cu spanac

Spanacul se spala in mai multe ape si se pune 5 minute in apa clocoatita. Se scurge apoi si...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...