Placinta cu mere (foaie turnata)


Home » Retete-culinare » Placinte,-tarte-si-budinci » Placinta cu mere (foaie turnata)


Placinta cu mere (foaie turnata)

Rating   ( 1 voturi)

5 1

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: alina1983


Reteta vizualizata de: 1954 ori

Vezi toate retetele bucatarului (52)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de joi
Meniul de sambata
Meniul de sambata
Meniul de sambata


Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru 6 portii

Pentru aluat :
4 oua intregi
18 linguri zahar
18 linguri ulei
18 linguri lapte
18 linguri faina
1 praf de copt

Pentru umplutura :
1,5 kg de mere
zahar dupa gust
scortisoara


Mod de preparare:

Mai intai pregatim umplutura, care are nevoie de timp pentru racire. Merele spalate le dam pe razatoare, apoi le punem la calit intr-o cratita neaderenta; peste ele punem zahar dupa gust, apoi la final adaugam si 1-2 bete scortisoara (ce se vor scoate in momentul in care turnam umplutura peste aluat). Razatura de mere se lasa pe aragaz pana scade toata zeama pe care aceasta o vor lasa. Pentru aluat se freaca ouale cu zaharul, se adauga uleiul si se freaca pana se incorporeaza; faina cu praful de copt se amesteca si se pun peste amestecul precedant, alternand cu lingurile de lapte. In final va trebui sa avem un aluat ce curge, de genul celui de la clatite (doar ca va fi o idee mai gros). Intr-o tava tapetata (cu hartie de copt) punem cam jumatate din aluat, apoi dam la cuptor, la foc mediu cca 10 minute. Dupa acest timp scoatem tava, turnam peste merele calite si cealalta jumatate de compozitie si mai dam la copt cam jumatte de ora. Cand e gata prajiturica o scoatem si o lasam la racit si abia apoi o pudram cu zahar!



0
Comentarii si intrebari la: Placinta cu mere (foaie turnata)

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Placinta cu branza si mere

Aluatul-untul la temperatura camerei il mixam cu zaharul dupa care adaugam galbenusurile...

Budinca de portocale cu foi de placinta

Foile de placinta le rupuem in bucati si le lasam sa se usuce putin pana pregatim celelalte...

Budinca de orez cu mere

Orezul se pune la fiert in lapte cu o lingura de zahar, amestecand pentru a evita prinderea....

Placinta delicioasa cu dovleac

Baţi ouăle, adaugi zahărul şi baţi până devine spumă. Adaugi treptat uleiul,...

Tarta cu spanac

Spanacul se spala in mai multe ape si se pune 5 minute in apa clocoatita. Se scurge apoi si...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...