Placinta cu mere si migdale


Home » Retete-culinare » Placinte,-tarte-si-budinci » Placinta cu mere si migdale


Placinta cu mere si migdale

Rating   ( 1 voturi)

5 1

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: Georgiana


Reteta vizualizata de: 954 ori

Vezi toate retetele bucatarului (54)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de miercuri
Meniul de vineri
Meniul de marti
Meniul de miercuri


Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru mai multe portii

Pentru aluat: 500 gr. f?„?’in?„?’, 250 gr. margarin?„?’ pentru copt, 2 ou?„?’, 100 gr. zah?„?’r, 1 lg. smânt?„?’n?„?’, cca 10 gr. drojdie proasp?„?’t?„?’, 1 lingurita praf de copt, un praf de sare, esen??β€??„?’ de vanilie. Pentru umplutur?„?’: 2 kg. mere, 2 lg. unt/ulei, 200 gr. zah?„?’r, 1 lgt. scor??β€?i??β„?oar?„?’, 50 gr. migdale m?„?’cinate. Pentru uns ??β„?i pres?„?’rat deasupra: 1 g?„?’lbenu??β„?, 1 lingura smântân?„?’, fulgi de migdale, zah?„?’r pudr?„?’ cu arom?„?’ de vanilie.


Mod de preparare:

Mai întâi ne ocup?„?’m de umplutur?„?’: se cur?„?’??β€??„?’ merele de coaj?„?’, se dau pe r?„?’z?„?’toare, apoi se pun într-o crati??β€??„?’ cu untul/uleiul ??β„?i zah?„?’rul ??β„?i se pun pe foc, amestecând din când în când, pân?„?’ când scade toat?„?’ zeama pe care o mai las?„?’. La sfâr??β„?it se adaug?„?’ scor??β€?i??β„?oara, se amestec?„?’ ??β„?i se las?„?’ la r?„?’cit. Pentru aluat, f?„?’ina, praful de copt ??β„?i margarina la temperatura camerei se pun într-un castron ??β„?i se freac?„?’ între palme pân?„?’ când margarina e încorporat?„?’ în f?„?’in?„?’. Se încorporeaz?„?’ ??β„?i drojdia m?„?’run??β€?it?„?’, apoi se adaug?„?’ restul ingredientelor ??β„?i se fr?„?’mânt?„?’ pân?„?’ se ob??β€?ine un aluat nelipicios care se poate întinde în foi (la nevoie se mai adaug?„?’ 1 - 2 linguri de f?„?’in?„?’). Aluatul ob??β€?inut se împarte în dou?„?’ bile egale. Se ia o bil?„?’ de aluat, se întinde într-o foaie de m?„?’rimea t?„?’vii în care vom coace pl?„?’cinta (40 x 29 cm. în cazul meu) ??β„?i se a??β„?eaz?„?’ în tava uns?„?’ cu unt sau tapetat?„?’ cu hârtie de copt. Deasupra se presar?„?’ migdalele m?„?’cinate ??β„?i se repartizeaz?„?’ umplutura de mere. Se întinde ??β„?i cea de-a doua bil?„?’ de aluat, se a??β„?eaz?„?’ deasupra merelor ??β„?i se în??β€?eap?„?’ cu furculi??β€?a din loc în loc. G?„?’lbenu??β„?ul se amestec?„?’ cu o lingur?„?’ de smântân?„?’ ??β„?i se întinde cu o pensul?„?’ peste pl?„?’cint?„?’, apoi se presar?„?’ felii de migdale ??β„?i se d?„?’ la cuptorul preînc?„?’lzit la 180??°c pt. 35 - 40 min. (pân?„?’ se rumene??β„?te deasupra). Se las?„?’ la r?„?’cit, apoi se por??β€?ioneaz?„?’ ??β„?i se presar?„?’ deasupra zah?„?’r pudr?„?’ cu arom?„?’ de vanilie. Poft?„?’ bun?„?’!



0
Comentarii si intrebari la: Placinta cu mere si migdale

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Placinta cu branza si mere

Aluatul-untul la temperatura camerei il mixam cu zaharul dupa care adaugam galbenusurile...

Budinca de portocale cu foi de placinta

Foile de placinta le rupuem in bucati si le lasam sa se usuce putin pana pregatim celelalte...

Budinca de orez cu mere

Orezul se pune la fiert in lapte cu o lingura de zahar, amestecand pentru a evita prinderea....

Placinta delicioasa cu dovleac

BaΕ£i ouΔƒle, adaugi zahΔƒrul şi baΕ£i pânΔƒ devine spumΔƒ. Adaugi treptat uleiul,...

Tarta cu spanac

Spanacul se spala in mai multe ape si se pune 5 minute in apa clocoatita. Se scurge apoi si...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...