Placinta delicioasa cu dovleac


Home » Retete-culinare » Placinte,-tarte-si-budinci » Placinta delicioasa cu dovleac


Placinta delicioasa cu dovleac

Rating   ( 0 voturi)

0 0

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: anaantonie


Reteta vizualizata de: 763 ori

Vezi toate retetele bucatarului (1191)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de duminica
Meniul de duminica
Meniul de marti


Intreaba bucatarul
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

6 linguri zahăr
14 linguri ulei
24-25 linguri făină
1 ceaşcă lapte
1 plic zahăr vanilat
1 praf de copt
sare
pentru umplutură:
1 dovleac
3 linguri zahăr
1 linguriţă scorţişoară
coaja rasă de lămâie


Mod de preparare:

Baţi ouăle, adaugi zahărul şi baţi până devine spumă. Adaugi treptat uleiul, laptele, făina, praful de copt şi un praf de sare. Frămânţi bine şi laşi aluatul deoparte. Cureţi dovleacul, îl dai pe râzătoare, amesteci compoziţia cu zahărul, scorţişoara şi coaja de lămâie şi căleşti totul. împărţi coca în două şi întinzi două foi. Pui o foaie în tava unsă cu ulei sau unt, aşezi umplutura şi acoperi cu a doua foaie. înţepi foaia cu furculiţa şi dai la cuptor. Când s-a copt, scoţi plăcinta şi o laşi la răcit, o pudrezi cu zahăr vanilat şi o tai în pătrate.



0
Comentarii si intrebari la: Placinta delicioasa cu dovleac

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Placinta cu branza si mere

Aluatul-untul la temperatura camerei il mixam cu zaharul dupa care adaugam galbenusurile...

Budinca de portocale cu foi de placinta

Foile de placinta le rupuem in bucati si le lasam sa se usuce putin pana pregatim celelalte...

Budinca de orez cu mere

Orezul se pune la fiert in lapte cu o lingura de zahar, amestecand pentru a evita prinderea....

Tarta cu spanac

Spanacul se spala in mai multe ape si se pune 5 minute in apa clocoatita. Se scurge apoi si...

Placinta cu carne

Foile de placinta se decongeleaza din timp, lent, in ritmul lor. Ceapa si usturoiul le tai...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...