Placinte cu branza de vaci


Home » Retete-culinare » Placinte,-tarte-si-budinci » Placinte cu branza de vaci


Placinte cu branza de vaci

Rating   ( 0 voturi)

0 0

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: Simona_22


Reteta vizualizata de: 803 ori

Vezi toate retetele bucatarului (399)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de sambata
Meniul de joi
Meniul de miercuri
Meniul de vineri
Meniul de vineri
Meniul de luni


Intreaba bucatarul

Ingrediente:

Pentru aluat:
1 kg faina
50 g drojdie proaspata
500 ml lapte gras
100 grame unt
50 ml ulei
250 grame zahar tos
3 galbenusuri
o lingurita sare
esente de rom
coaja de lamaie
2 plicuri zahar vanilinat
Pentru umplutura:
500 g branza de vaci
200 g zahar tos
1 plic zahar vanilat
coaja de lamaie
3 galbenusuri
1 lingura gris
esenta de vanilie, rom


Mod de preparare:

Se amesteca drojdia cu putin laptele caldut si o lingura de zahar. Seaparat se oparesc 3 linguri de faina cu putin lapte clocotit, amestecand bine ca sa nu faca cocoloase. Cand s-a racorit destul, cat sufera mana, se amesteca cu drojdia si apoi se bate bine. Se presara putina faina, se acopera cu un servet si se pune la un loc cald sa creasca. In acest timp se freaca galbenusurile, intai cu sare, apoi cu zaharul pe care il adaugam treptat. Se freaca bine pana se fac ca o crema spumoasa. Cand plamadeala este destul de crescuta se toarna peste restul de faina cernuta intr-un vas mare si tinut la cald, se amesteca adaugand galbenusurile putin lapte caldut. Se pune uleiul, esenta de rom, putin cate putin unt topit, iar daca aluatul este prea tare se mai adauga putin lapte caldut. Se framanta aproximativ jumatate de ora, aducand aluatul de pe margini spre mijloc. Se acopera aluatul cu un prosop curat si se lasa sa creasca la loc cald, ferit de curent aproximativ doua ore. Preparare umplutura: intr-un bol mai mare se pune branza de vaci. Intr-un alt vas batem galbenusuirle cu zaharul tos si cel vanilat adaugat treptat pana cand s-a topit intreaga cantitate de zahar. Punem amestecul de galbenusuri cu zahar peste branza de vaci si amestecam foarte bine. Adaugam esentele, coaja de lamaie si grisul si amestecam usor. Din aluatul crescut luam cate o bucata si o intindem pe masa de lucru tapetata cu faina. Taiem aluatul in patrate iar in fiecare patrat punem cu generozitate branza. Impachetam patratul lipind capetele laterale. Punem placintele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si lasam in jur de 15-20 minute sa creasca in tava. Apoi le ungem cu galbenus de ou amestecat cu putin lapte si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 40-45 minute. Cand sunt gata se pudreaza cu zahar si se pot servi.



0
Comentarii si intrebari la: Placinte cu branza de vaci

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Placinta cu branza si mere

Aluatul-untul la temperatura camerei il mixam cu zaharul dupa care adaugam galbenusurile...

Budinca de portocale cu foi de placinta

Foile de placinta le rupuem in bucati si le lasam sa se usuce putin pana pregatim celelalte...

Budinca de orez cu mere

Orezul se pune la fiert in lapte cu o lingura de zahar, amestecand pentru a evita prinderea....

Placinta delicioasa cu dovleac

Baţi ouăle, adaugi zahărul şi baţi până devine spumă. Adaugi treptat uleiul,...

Tarta cu spanac

Spanacul se spala in mai multe ape si se pune 5 minute in apa clocoatita. Se scurge apoi si...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...