Poale in brau



Poale in brau

Rating   ( 4 voturi)

5 4

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: postolache.violeta


Reteta vizualizata de: 2101 ori

Vezi toate retetele bucatarului (333)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de miercuri
Meniul de miercuri
Meniul de miercuri
Meniul de luni
Meniul de duminica


Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Pentru aluat:
3 oua
200 gr zahar
faina cat cuprinde
25 gr drojdie
200 ml lapte
50 ml ulei
Pentru umplutura:
500 gr branza dulce de vaci
3 oua
200 gr zahar
esenta de rom


Mod de preparare:

Dizolvam drojdia in cateva linguri de lapte caldut. Adaugam cateva linguri de faina pana obtinem un aluat moale. Lasam sa dospeasca intr-un loc calduros pana isi dubleaza volumul.
Batem ouale cu zaharul , apoi adaugam aluatul dospit, laptele cald, faina (mie mi-a intrat cam 1 kg, dar depinde foarte mult de tipul de faina folosit), uleiul si framantam pana obtinem un aluat moale de consistenta celui de cozonac. Se lasa sa creasca intr-un loc cald, ferit de curenti de aer.
Dupa ce a crescut suficient luam bucati de aluat si le intindem in forma de cerc. Punem pe fiecare bucata doua trei linguri de umplutura.
Umplutura am preparat-o astfel :am faramitat branza bine cu o furculita, am adaugat ouale si zaharul, esenta de rom si am amestecat bine pana s-au omogenizat. Atentie cantitatea de oua e variabila, eu am pus 3, insa depinde foarte mult de tipul de branza , daca e mai uscata punem mai multe, daca e mai apoasa punem mai putine. Va recomand sa puneti ouale pe rand ca sa va puteti da seama de consistenta umpluturii.
Impaturim laturile cercului peste umplutura si cand terminam le strangem putin la mijloc ca sa nu se desprinda la copt. Le punem in tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu margarina si le mai lasam sa creasca aproximativ 30 de minute. Dupa ce au crescut batem un ou cu doua linguri de lapte si le ungem pe deasupra.
Se pun in cuptorul incins la temperatura medie si se coc pana se rumenesc deasupra.
Cand sunt calde se ung cu sirop din apa cu zahar. Se pudreaza cu zahar pudra si se servesc atat reci cat si calde



0
Comentarii si intrebari la: Poale in brau

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Placinta cu branza si mere

Aluatul-untul la temperatura camerei il mixam cu zaharul dupa care adaugam galbenusurile...

Budinca de portocale cu foi de placinta

Foile de placinta le rupuem in bucati si le lasam sa se usuce putin pana pregatim celelalte...

Budinca de orez cu mere

Orezul se pune la fiert in lapte cu o lingura de zahar, amestecand pentru a evita prinderea....

Placinta delicioasa cu dovleac

Baţi ouăle, adaugi zahărul şi baţi până devine spumă. Adaugi treptat uleiul,...

Tarta cu spanac

Spanacul se spala in mai multe ape si se pune 5 minute in apa clocoatita. Se scurge apoi si...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...