Prajitura cu mere si gutui


Home » Retete-culinare » Placinte,-tarte-si-budinci » Prajitura cu mere si gutui


Prajitura cu mere si gutui

Rating   ( 0 voturi)

0 0

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: munteanumariana_1


Reteta vizualizata de: 1129 ori

Vezi toate retetele bucatarului (81)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de sambata
Meniul de miercuri
Meniul de vineri
Meniul de miercuri
Meniul de marti
Meniul de luni
Meniul de joi


Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

2 mere, 1 gutuie, 100 grame unt, 100 grame zahar, 100 grame faina, 2 oua, 1 lingurita praf de copt, 6 linguri de zahar pentru caramelizat, 1/2 lamaie , scotisoara.


Mod de preparare:

Se topeste untul si se amesteca cu zaharul. Se adauga cele doua oua, unul cate unul. La sfarsit se adauga faina si praful de copt. Separat se caramelizeaza 6 linguri de zahar. Am taiat cubulete fructele si le-am stropit cu putin suc de lamaie. Intr-un vas am pus zaharul caramelizat, deasupra fructele si la sfarsit compozitia de aluat. Dam la cuptor cam 25-30 minute, la foc mediu. Prajitura cu mere si gutui se lasa la racit, apoi se rastoarna pe un platou.



0
Comentarii si intrebari la: Prajitura cu mere si gutui

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Placinta cu branza si mere

Aluatul-untul la temperatura camerei il mixam cu zaharul dupa care adaugam galbenusurile...

Budinca de portocale cu foi de placinta

Foile de placinta le rupuem in bucati si le lasam sa se usuce putin pana pregatim celelalte...

Budinca de orez cu mere

Orezul se pune la fiert in lapte cu o lingura de zahar, amestecand pentru a evita prinderea....

Placinta delicioasa cu dovleac

Baţi ouăle, adaugi zahărul şi baţi până devine spumă. Adaugi treptat uleiul,...

Tarta cu spanac

Spanacul se spala in mai multe ape si se pune 5 minute in apa clocoatita. Se scurge apoi si...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...