Quiche cu branza si rosii


Home » Retete-culinare » Placinte,-tarte-si-budinci » Quiche cu branza si rosii


Quiche cu branza si rosii

Rating   ( 1 voturi)

5 1

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: anaantonie


Reteta vizualizata de: 804 ori

Vezi toate retetele bucatarului (1191)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de luni
Meniul de duminica
Meniul de luni
Meniul de luni
Meniul de sambata
Meniul de marti


Intreaba bucatarul
Specific reteta: International
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Pentru aluat:
250 g faina alba tip 00
125 g unt
50 ml apa rece (tinuta la frigider)
un praf de sare
Pentru topping:
200 g branza de capra
2 rosii mari
5-6 rosii cherry


Mod de preparare:

Intr-un castron se amesteca faina cu sarea. Se adauga untul rece (de la frigider) taiat cubulete si se amesteca bine cu mana. Treptat se adauga apa, framantand, pana se ajunge la o consistenta ferma, elastica, nelipicioasa. Nu framantati aluatul mai mult decat este necesar, altfel se va inmuia. Se modeleaza in forma de bila. Se pune la frigider pentru 30 de minute, infasurat in folie alimentara. Aluatul poate fi pastrat la congelator maxim o luna. Se decongeleaza cu o zi inainte de a fi folosit, mutandu-se in frigider. Nu inlocuiti niciodata untul cu margarina, rezultatul nu va fi cel asteptat. Este de preferat ca faina sa fie cernuta inaintea pregatirii aluatului. Astfel vor fi indepartate eventualele impuritati si va usura framantarea acestuia. Untul si apa trebuie sa fie neaparat reci, tinute la frigider in prealabil. Acest lucru va evita incalzirea excesiva a aluatului in timpul framantarii. Poate fi framantat manual ori cu ajutorul robotului de bucatarie. Se ia de la frigider aluatul, se intinde cu ajutorul unui sucitor si se aseaza in tava de tarta. Deasupar se pune branza de capra data pe razatoare. Deasupra se pun felii de rosii si rosii cherry. Se da la cuptor si se coace intre 30 de minute. Se lasa putin sa se racoreasca inainte de a fi taiat. Se poate servi atat cald cat si rece alaturi de salata verde si rosii.



0
Comentarii si intrebari la: Quiche cu branza si rosii

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Placinta cu branza si mere

Aluatul-untul la temperatura camerei il mixam cu zaharul dupa care adaugam galbenusurile...

Budinca de portocale cu foi de placinta

Foile de placinta le rupuem in bucati si le lasam sa se usuce putin pana pregatim celelalte...

Budinca de orez cu mere

Orezul se pune la fiert in lapte cu o lingura de zahar, amestecand pentru a evita prinderea....

Placinta delicioasa cu dovleac

Baţi ouăle, adaugi zahărul şi baţi până devine spumă. Adaugi treptat uleiul,...

Tarta cu spanac

Spanacul se spala in mai multe ape si se pune 5 minute in apa clocoatita. Se scurge apoi si...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...