Sarlota de vanilie


Home » Retete-culinare » Placinte,-tarte-si-budinci » Sarlota de vanilie


Sarlota de vanilie

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Specific reteta: International
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru mai multe portii

6 oua, 1/2 l lapte, 220 g zahar pudra, 8 foi gelatina, 1 lingurita faina, 1 praf vanilinat, 400 g frisca. Pentru garnisit: 300 g frisca.


Mod de preparare:

Galbenusurile, zaharul, faina, laptele si vanilia se pun pe baie de aburi. Se bat bine cu telul pana capata consistenta smantanii. Se ia de pe foc. Se adauga gelatina inmuiata putin in apa rece, stoarsa si topita in doua linguri de apa fierbinte. Dupa ce a fost bine amestecata, se raceste. Se adauga usor frisca, amestecand cu lingura de lemn, dupa care se toarna compozitia in forma si se lasa la rece 4-5 ore. Se introduce forma o clipa in apa fierbinte si se rastoarna in farfuria de servit. Deasupra se garniseste cu frisca si boabe de dulceata sau fructe zaharisite. Pofta buna!



0
Comentarii si intrebari la: Sarlota de vanilie

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Placinta cu branza si mere

Aluatul-untul la temperatura camerei il mixam cu zaharul dupa care adaugam galbenusurile...

Budinca de portocale cu foi de placinta

Foile de placinta le rupuem in bucati si le lasam sa se usuce putin pana pregatim celelalte...

Budinca de orez cu mere

Orezul se pune la fiert in lapte cu o lingura de zahar, amestecand pentru a evita prinderea....

Placinta delicioasa cu dovleac

Baţi ouăle, adaugi zahărul şi baţi până devine spumă. Adaugi treptat uleiul,...

Tarta cu spanac

Spanacul se spala in mai multe ape si se pune 5 minute in apa clocoatita. Se scurge apoi si...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...