Strudele cu mere


Home » Retete-culinare » Placinte,-tarte-si-budinci » Strudele cu mere


Strudele cu mere

Rating   ( 0 voturi)

0 0

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: daniela-86


Reteta vizualizata de: 838 ori

Vezi toate retetele bucatarului (498)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de vineri
Meniul de vineri
Meniul de vineri
Meniul de luni
Meniul de miercuri
Meniul de luni


Intreaba bucatarul
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

1 ou
100 g smantana
400 g faina
100 ml apa
1 lingurita sare
umplutura
1 kg de mere
zahar dupa gust
2 linguri de unt
scortisoara
1 galbenus pentru uns strudelele
100 g unt pentru uns aluatul


Mod de preparare:

Mod de preparare pentru strudele cu mere: din ou, sare, smantana, apa si faina se framanta un aluat omogen putin lipicios. Se lasa putin pe masa sa se odihneasca, apoi se imparte aluatul in 2 si presarand faina se intinde fiecare bucata in foaie subtire,care nu se mai lipeste de masa. Se unge cu unt din belsug, apoi se impacheteaza in 4 si da la frigider 30 minute. Se scot se ung din nou cu unt, se impacheteaza si se dau din nou la frigider aluatul se intinde in foaie subtire, apoi se taie fasii de cca 10 cm pe laterale si late de 1. 5-2 cm. Merele se dau prin razatoare si se pune la calit cu untul, zaharul si scortisoara. Se fierb amestecand din cand in cand pana scade zeama, apoi se lasa la racit. Merele bine racite se repartizeaza pe mijlocul foii, intre cele 2 randuri de fasii, apoi incepem sa impletim fasiile, aducand cate una de pe fiecare parte si suprapunandu-le. Punem strudelele cu mere in tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu galbenusul de ou. Dam la cuptor la foc mediu pana se rumenesc



0
Comentarii si intrebari la: Strudele cu mere

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Placinta cu branza si mere

Aluatul-untul la temperatura camerei il mixam cu zaharul dupa care adaugam galbenusurile...

Budinca de portocale cu foi de placinta

Foile de placinta le rupuem in bucati si le lasam sa se usuce putin pana pregatim celelalte...

Budinca de orez cu mere

Orezul se pune la fiert in lapte cu o lingura de zahar, amestecand pentru a evita prinderea....

Placinta delicioasa cu dovleac

Baţi ouăle, adaugi zahărul şi baţi până devine spumă. Adaugi treptat uleiul,...

Tarta cu spanac

Spanacul se spala in mai multe ape si se pune 5 minute in apa clocoatita. Se scurge apoi si...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...