Tarta cu branza de vaci si migdale


Home » Retete-culinare » Placinte,-tarte-si-budinci » Tarta cu branza de vaci si migdale


Tarta cu branza de vaci si migdale

Rating   ( 0 voturi)

0 0

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: munteanumariana_1


Reteta vizualizata de: 961 ori

Vezi toate retetele bucatarului (81)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de sambata
Meniul de marti
Meniul de luni
Meniul de miercuri
Meniul de miercuri


Intreaba bucatarul
Specific reteta: International
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru mai multe portii

Pentru coca: 200 gr faina, un praf sare, 50 gr zahar, 100 gr unt. Pentru umplutura: 3 oua, 1/2 ba ton vnilie, 1 kg branza de vaci grasa, 2 linguri praf de budinca de vanilie, 200 gr smantana, 50 gr stafide, 50 gr migdale pisate. Mai trebuie unt pentru uns forma, 1 galbenus de ou si 2 linguri lapte.


Mod de preparare:

Din faina, zahar si unt se face un aluat care se inveleste in folie si se lasa la rece cam 30 minute. Se tapeteaza apoi cu el o forma de tarta. Se separa albusurile care se bat spuma. Branza se amesteca cu vanilia, galbenusurile, zaharul si praful de budinca. Se adauga la sfarsit smantana si se freaca bine. Se amesteca cu migdalele, stafidele si spuma cu grija, de preferat de jos in sus. Peste coca se toarna amestecul obtinut, se unge cu galbenusul amestecat cu lapte si se coace cam 30 minute la 200 grade. Se lasa la racit in forma si se presara cu zahar pudra. Se poate orna cu migdale caramelizate



0
Comentarii si intrebari la: Tarta cu branza de vaci si migdale

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Placinta cu branza si mere

Aluatul-untul la temperatura camerei il mixam cu zaharul dupa care adaugam galbenusurile...

Budinca de portocale cu foi de placinta

Foile de placinta le rupuem in bucati si le lasam sa se usuce putin pana pregatim celelalte...

Budinca de orez cu mere

Orezul se pune la fiert in lapte cu o lingura de zahar, amestecand pentru a evita prinderea....

Placinta delicioasa cu dovleac

Baţi ouăle, adaugi zahărul şi baţi până devine spumă. Adaugi treptat uleiul,...

Tarta cu spanac

Spanacul se spala in mai multe ape si se pune 5 minute in apa clocoatita. Se scurge apoi si...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...