Tarta cu branza si bezea


Home » Retete-culinare » Placinte,-tarte-si-budinci » Tarta cu branza si bezea


Tarta cu branza si bezea

Rating   ( 1 voturi)

5 1

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: daniela-86


Reteta vizualizata de: 798 ori

Vezi toate retetele bucatarului (498)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de luni
Meniul de vineri
Meniul de joi
Meniul de miercuri
Meniul de sambata


Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mic

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru mai multe portii

Pentru blat:
300 g faina
5-6 linguri de zahar
100 g unt
1 galbenus
1/2 praf de copt
1 zahar vanilat
5 linguri de lapte
Pentru crema de branza:
300 g branza de vaci
100 g smantana
3 galbenusuri
100 g zahar
1 plic budinca de vanilie
1 cana de lapte
zeama de lamaie
Pentru bezea:
4 albusuri
4 linguri de zahar
1 lingura zeama de lamaie


Mod de preparare:

Pentru blat, mixam untul cu zaharul si galbenusul intr-un vas, adaugam laptele, adaugam faina si apa rece, daca mai este nevoie (depinde de faina care o folosim). Trebuie sa iasa un aluat potrivit de tare. Acoperim cu folie alimentara si dam la rece 30 minute. Pentru crema, mixam galbenusurile cu zaharul, adaugam smantana, laptele si branza. Amestecam si, la final, adaugam plicul de budinca si zeama de lamaie. Blatul il intindem intr-o foaie rotunda (cat este tava) si adaugam in tava unsa si tapetata cu hartie de copt. Intepam blatul cu o furculita, adaugam crema de branza si dam la cuptor cca 20 minute pana se intareste crema. Intre timp, pregatim bezeaua. Mixam albusurile spuma, dupa care adaugam zaharul treptat, zeama de lamaie si mixam pana se topeste zaharul si s-a format o spuma densa care nu curge de pe lingura. Scoatem tava de la cuptor si adaugam bezeaua. Dam la cuptor pana ce bezeaua devine aurie, oprim cuptorul si lasam sa se raceasca in cuptor.



0
Comentarii si intrebari la: Tarta cu branza si bezea

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Placinta cu branza si mere

Aluatul-untul la temperatura camerei il mixam cu zaharul dupa care adaugam galbenusurile...

Budinca de portocale cu foi de placinta

Foile de placinta le rupuem in bucati si le lasam sa se usuce putin pana pregatim celelalte...

Budinca de orez cu mere

Orezul se pune la fiert in lapte cu o lingura de zahar, amestecand pentru a evita prinderea....

Placinta delicioasa cu dovleac

Baţi ouăle, adaugi zahărul şi baţi până devine spumă. Adaugi treptat uleiul,...

Tarta cu spanac

Spanacul se spala in mai multe ape si se pune 5 minute in apa clocoatita. Se scurge apoi si...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...