Tarta cu branza si rosii


Home » Retete-culinare » Placinte,-tarte-si-budinci » Tarta cu branza si rosii


Tarta cu branza si rosii

Rating   ( 0 voturi)

0 0

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: anaantonie


Reteta vizualizata de: 767 ori

Vezi toate retetele bucatarului (1191)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de miercuri
Meniul de vineri
Meniul de duminica


Intreaba bucatarul
Specific reteta: International
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru mai multe portii

200g faina, plus extra pentru presarat
100g unt, rece si taiat in cuburi
50g de branza cheddar englezeasca, rasa
1 legatura mica de busuioc sau patrunjel, frunzele taiate marunt
175g telemea
100 g cascaval
6 triunghiuri branza topita
8 rosii medii, coapte, taiate fin
putin ulei de masline, la servire
1 mana de verdeata (noi folosim hasmatuchi, menta si patrunjel)


Mod de preparare:

Se pune faina, ½ de lingurita de sare si untul intr-un blender si se mixeaza – untul trebuie sa ramana in gramajoare mari. Compozitia se pune intr-un bol, se adauga doua treimi din branza cheddar, 100ml de apa rece ca gheata si se amesteca pana se obtine un aluat fin – se mai adauga putina apa daca este nevoie. Se framanta, se inveleste in folie de plastic si se raceste timp de cel putin 30 de minute. Se amesteca restul de branza cheddar cu telemeaua, apoi se asezoneaza. Se presara suprafata de lucru cu faina, apoi se intinde aluatul intr-un dreptunghi lung. Se impatureste treimea superioara in jos, apoi treimea inferioara in sus. Se intinde, apoi se mai impatureste de trei ori, pentru a crea un foitaj. Se raceste cel putin 10 minute. Se incalzeste cuptorul la 220ºc. Se intinde aluatul pana cand este suficient de mare pentru a taia un cerc de 27cm (folositi o farfurie intinsa ca ghid). Se pune aluatul intr-o tava, se inteapa cu o furculita si se coace timp de 15 minute. Se lasa cateva minute sa se raceasca. Se intinde telemeaua rasa peste aluat, apoi branza topita taiata, cascavalul ras marunt pana aproape de margine, apoi se aranjaza feliile de rosii dupa inspiratie. Se condimenteaza si se coace timp de 15 minute, pana cand aluatul devine auriu pe margini. Se lasa cuptorul la 150ºc, apoi se mai coace timp de 30-40 de minute, pana cand rosiile se usuca, iar aluatul este facut. La servire, se lasa tarta sa se raceasca putin, apoi se stropeste cu ulei de masline. Daca va place, se poate amesteca verdeata cu putin ulei si se aseaza in mijlocul tartei.



0
Comentarii si intrebari la: Tarta cu branza si rosii

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Placinta cu branza si mere

Aluatul-untul la temperatura camerei il mixam cu zaharul dupa care adaugam galbenusurile...

Budinca de portocale cu foi de placinta

Foile de placinta le rupuem in bucati si le lasam sa se usuce putin pana pregatim celelalte...

Budinca de orez cu mere

Orezul se pune la fiert in lapte cu o lingura de zahar, amestecand pentru a evita prinderea....

Placinta delicioasa cu dovleac

Baţi ouăle, adaugi zahărul şi baţi până devine spumă. Adaugi treptat uleiul,...

Tarta cu spanac

Spanacul se spala in mai multe ape si se pune 5 minute in apa clocoatita. Se scurge apoi si...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...